Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

tennisspelare

Mälarhöjdens IK tennis laddar inför tuffa hemmamatcher: Hoppas på stort publikstöd

Till denna säsong tog sig Mälarhöjdens IK Tennis herrlag upp till elitserien i tennis och nu laddar laget inför två viktiga elitseriematcher i MIK Tennishall.

Mälarhöjdens IK Tennis möter Kungliga Lawntennisklubben, KLTK, och Solna tennisklubb 14-15 december. Srdan ”Sigge” Mladenovic är sporchef i klubben och laget har goda chanser i hemmamatcherna.

– Vi i har starka spelare med goda kvaliteter. Nu gäller det att ladda och fokusera på uppgifterna och verkligen ta en match i taget mot dessa etablerade lag, men vi kommer att ge järnet i varje match och sikta på en bra balans mellan ödmjukhet och tro på oss själva, säger Sigge.

Vilka är de avgörande orsakerna till att ni nu är ett elitserielag, tycker du?
– Vi har haft styrkan av en bred trupp där spelarna också var skadefria. Spelarna har också blivit alltmer sammansvetsade och stöttat varandra i både med- och motgång. Konkurrensen om att få spela har hårdnat på ett positivt sätt, vilket även gjort att kvaliteten på träningarna ökat, säger Srdan ”Sigge” Mladenovic.

LÄS ÄVEN: Talanger och stjärnor tar MIK Tennis till elitserien

Vilka spelare har bidragit till uppflyttningen?
– Det är lagets gemensamma prestation som tagit oss hit, jag vare sig vill eller kan lyfta fram någon enskild. Bland alla vassa spelare är det tryggt att ha vår rutinerade lagkapten Kurre vid rodret. Han coachar på ett väldigt bra sätt både på och bredvid banan. Jag vill också ge en eloge till spelarna som även när de inte fått spela match ändå peppat, sparrat och hejat med full intensitet och på det sättet starkt bidragit till lagets framgångar.

Hur ser era chanser till seger ut i tävlingarna 14-15 december?
– Det är två svåra matcher mot Solna och KLTK som vunnit elitserien flertalet gånger. Vi tar det som en härlig utmaning där vi har allt att vinna och hoppas med stöd från hemmapubliken göra riktigt starka insatser och bjuda på god underhållning, säger Srdan ”Sigge” Mladenovic.

LÄS ÄVEN: Bra start för MIK Tennis i nya divisionen

Hur ser framtiden ut för klubben nu ekonomiskt/sportsligt?
– Sportsligt är våra elitlag i olika lägen, med herrlaget som funnit en stabilitet på väldigt hög nivå och damlaget som är under uppbyggnad. Vårt mål är att ha en hög andel spelare som är fostrade i MIK Tennis och en avgörande faktor är då förstås tillflödet från våra juniorer. Det krävs ett fortsatt hårt arbete för att hjälpa dem kliva fram i tävlingssammanhang, men framtiden ser ljus och spännande ut. Vi hoppas och tror att hemmamatcherna blir ett lyckat event och att många av våra ungdomar kommer för att se och bli inspirerade av spelare av högsta nationell klass, säger Srdan ”Sigge” Mladenovic.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Välkommen att prenumerera. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Trevlig läsning!  Här klickar du för att prenumerera

Publicerad 11:32, 2 december 2022
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Det är i slutet av september och det är sommartemperaturer.
Hur utnyttjar du det fina sensommarvädret som är nu?

Martina, bosatt vid Liljeholmskajen:
– Jag ska vara ute och gå. Jag har en dotter och vi ska besöka några parker. Och hänga vid båtklubben!
Cecilia, bosatt på Södermalm:
– Idag ska jag ta en promenad med min kompis, som precis har fått en bebis. Och så ska jag ut i skogen och
plocka svamp också!
Kurt, bosatt vid Trekanten:
– Jag sitter här. Min kvinna är där borta någonstans. Vi promenerar alltså.
Helene, bosatt i Årsta:
– Vad ska jag säga, jag gör egentligen ingenting särskilt annat än vad jag brukar. Men jag är kanske ute lite mer och går och så.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 13:57, 22 september 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: