Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

De hoppas på fler att promenera med

Varje måndagkväll träffas svenskar och nysvenskar i Midsommarkransen för en promenad i stadsdelsområdet.

– Ofta går vi till Nybohov med den fina utsikten över Trekanten. Det betyder så mycket för dessa nysvenskar att de får träffa etablerade svenskar och prata med dem en gång i veckan, säger Norea Thomas, som ordnar promenaderna.

Norea Thomas menar också att etablerade svenskar får ut något av mötena i form av att få insikt i nya kulturer och hur det är att vara ny i Sverige.

Oftast brukar de vara ett tiotal som går, men ibland är det upp till 30 personer som hänger med på promenaden som utgår från Svandammsvägen intill t-banan.

– Efteråt tar vi en fika tillsammans, men nu under corona stannar vi bara utomhus och umgås kanske tar en kopp te, säger Norea som lägger till att de som deltar går dit för att de bland annat tycker att det är en rolig aktivitet:

-Man går dit för att man tycker en aktivitet är rolig och hittar gemensamma intressen runt den. Man ska komma för att man vill få ett utbyte.

Gruppen, som även finns på Facebook, heter Inlöparna Midsommarkransen men trots namnet har det blivit mer av en social promenadgrupp.

– Detta gör vi för att främja integrationen i området. Under dessa 3,5 år har många vänskaper byggts upp och integrationen i området har blivit bättre.

Denna kväll är det deltagare från Eritrea, Afghanistan, Bolivia och Yemen, samt ledare från Sverige som är med på promenaden.

Norea är regional projektkoordinator för ett så kallat TIA-projekt (Tidiga insatser för asylsökande) i Stockholm genom organisationen Hej främling!

Vad är Hej Främling!?
– Hej främling! grundades i Östersund men har under de senaste åren etablerat verksamhet på massor med nya orter ute i Sverige. Vi jobbar med psykisk och fysisk hälsa för alla genom att skapa möten mellan människor. Vi har en otrolig framfart där många möten har skapats och även haft ett stort genomslag medialt där vi blivit nominerad till många priser för vårt arbete. Alla våra aktiviteter är gratis och för alla.

Har antalet deltagare ökat så pass mycket att det skulle behövas fler volontärer?
– Just nu är det två som är ledare men vi skulle behöva fler. Om man vill leda gruppen går det att skicka ett mejl till mig på norea@hejframling.se eller gå in på hemsidan.

– Vi ses varje måndag klockan 18 till 19.

Publicerad 14:00, 6 oktober 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: