Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Jag kände – hjälp vad gör jag?”

Sofia har fått tillbaka sin nya moped som stals utanför hennes hem i Hökmossen i veckan. På Bättre stadsdels Facebook-sida efterlyste hon den och på fredagen hittade Katrine Larsdotter Norén mopeden och tog tillbaka den till Sofia. Här är Katrines berättelse av vad som hände:

“När låtsaspolisen i mig kom fram igen… I veckan såg jag på Battre stadsdels Facebooksida att en tjejs moppe blivit stulen. Den var grön och väldigt utmärkande. I fredags hittade jag den på vägen hem från jobbet.

stulen moped

Det var bara det att det stod 15 killar från 12-18 år runt den. Fuck it. Jag kan inte få stryk här, mitt bland husen, tänkte jag. Så jag steppade fram och låtsades att jag var sugen på en liknande moppe. “Vart har ni köpt den? Shit va fin. Vems är det? Får man prova?” just då hade jag 30 stirrande ögon på mig och kände att hjälp vad fan jag gör?

“Det är allas. Vi har den tillsammans. Vill du köpa den, 500 spänn?” frågade den kaxigaste av killarna. “Ja, men kanske” svarade jag och fortsatte beundra den. “fan va du frågar mycket, är du polis eller?” jag skrattade bort det och fortsatte fråga hur fort den går osv…

Till slut kunde jag inte hålla mig längre så jag spände ögonen i de där 30 ögonen och sa “killar, jag vet att denna är stulen. Det är min kompis moppe och den såg inte ut såhär när jag såg den sist. Vi glömmer detta så kör jag hem den till henne, ok?”

Det fick jag. Den kaxigaste hjälpte mig tom att hänga min påse med sallad på styret, tjuvstartade den åt mig och så vinkade vi hej då.

Men när jag svängde in till vårt hus tvärnitade en bil bakom mig. Den 15-åriga ägaren o hennes pappa stormade fram mot mig och min salladspåse. Hans stora arm på min axel samtidigt som han argt säger att jag ska stanna tills han ringt polisen gjorde mig lite skraj. Han var så nöjd också, han hade ju haffat tjuven!

Lyckades dock förklara läget och möttes på lördagen av en lycklig moppeägare utanför min port, blommor och biobiljetter. Hon hade fått den i födelsedagspresent och det var hennes allt. Polisen var dock inte lika glad på mig igår “sådär kan man inte göra. Du skulle ringt oss istället” Whatever… case closed.”

Katrine Larsdotter Norén

Sofia säger till Bättre stadsdel att hon och hennes pappa var just då ute och letade efter mopeden, efter ett tips från annan person att den skulle finnas i Örnsberg. När Sofia fick tillbaka mopeden var den i ganska dåligt skick. Tjuvkopplad, krossad topbox, förstörd ruta till instrumenten, hela främre kåpan är förstörd. Men motorn fungerade.

Publicerad 08:26, 6 augusti 2016
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Svenska kyrkan Hägersten: Kammarmusikhelg 21–23 januari

    21 januari kl.19:00 - 23 januari kl.20:00
  2. Guldbaggehelg på Bio Aspen

    22 januari kl.12:00 - 23 januari kl.22:00
  3. Ateljé SKHLM: Black Sun, White Mountains

    22 januari kl.14:00 - 19 februari kl.18:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: