Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Örnsberg får ny skola – kritiseras av föräldrar

Hägersten-Liljeholmen får en ny kommunal skola. Örnsbergsskolan startar på Jakobsdalsvägen i Örnsbergs industriområde till hösten. Men föräldrar är upprörda över de nya planerna.

Sedan Hägerstenshamnes skola brann ner för ett par år sedan har de gamla kontorslokalerna på Jakobsdalsvägen fungerat som ersättningsskola.

I januari rapporterade Bättre stadsdel att de minsta barnen inte får plats i nya Hägerstenshamnens skola när den öppnar till hösten. De barn som ska börja förskoleklass får därför gå i lokalerna på Jakobsdalsvägen.

Men nu tar man ytterligare ett steg och inrättar en helt ny skola; Örnsbergsskolan.

Ulrika Forsström, rektor på Aspuddens skola, blir ny rektor på Örnsbergsskolan. Hon har startat att bygga den nya organisationen.

– Jag har redan fått cirka 200 fina ansökningar från engagerade förstelärare, fritidspedagoger och utvecklingslärare som vill vara med och starta en ny modern skola med hälsoprofil. En sådan skola med fokus på kunskaper, trygghet, trivsel, arbetsro och hälsa som jag skulle vilja ha till mina egna barn.

Höstens fem förskoleklasser med cirka 130 elever blir den första årskursen på den nya skolan och antalet elever kommer sedan att öka varje läsår. Endast elever i närområdet erbjuds plats.

– På sikt ska vi sannolikt bli en F-9-skola för våra egna elever men den planen är inte helt klar i nuläget och beslutas högre upp i utbildningsförvaltningen.

När beskedet kom att det ska gå fem förskoleklasser på Jakobsdalsvägen protesterade föräldrar. Nu när information kommer att det blir en ny fristående skola i lokalerna är återigen föräldrar upprörda.

– Det underliga är att vi har sökt och blivit antagna till Hägerstenshamnens nya skola, men nu blir man flyttad till en annan skola, säger föräldern Sandra Benngård som också undrar när beslutet togs för den nya skolenheten.

Hon menar att de provisoriska lösningar som finns på Jakobsdalsvägen har föräldrarna accepterat just för att de är tillfälliga.

– Till exempel matsal och gympasal är tråkiga lösningar. Dessutom finns det ingen skolgård.

Ett annat skäl till varför Sandra inte gillar den nya lösningen är för att hon vill ha sina barn på en och samma skola där de har varandra och kan ha samma kompisar.

Nu har hon startat en Facebookgrupp och bjuder in föräldrar till ”föräldramöte”.

– Syftet med mötet är att samla argument från oss föräldrar som inte anser att den beslutade lösningen är tillfredsställande, samt ta fram en plan med aktiviteter i syfte att påverka beslutet.

Ulrika Forsström håller med om att skolgården behöver iordningställas.

– Jag är redan i kontakt med ansvarig på utbildningsförvaltningen om den. Vi kommer förstås ändå att vistas en hel del i närliggande parkområden. Få skolor i Stockholms innerstad har de fina möjligheterna till rekreation i så naturnära friluftsmiljöer som vi har.

Föräldramötet är i festlokalen på Selmedalsringen 9, torsdagen 11 maj kl. 19.

Text och bild: Mats Falck

Publicerad 23:54, 2 maj 2017
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

View Results

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: