Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Nytt förslag med 900 bostäder vid E4/E20

Nu finns ett nytt planförslag för utställning av kvarteret Timotejen 19 och 28 vid Telefonplan. Ombyggnad av LM Ericssons tidigare kontorsbyggnad intill E4/E20 är en del.

Området är en vidareutveckling av den omvandling som nu pågår kring Telefonplan och förslaget omfattar cirka 930 lägenheter. Så är står det i beskrivning av detaljplanen:

timotejen2

“Bebyggelsen är tät och varierad i höjd, från 2 till 13 våningar. Centralt genom området löper en gångfartsgata, som blir det nya samlande offentliga rummet och gestaltas som ett sammanhållet rum med gemensamt golv från fasad till fasad.

timotejen6

I byggnadernas bottenvåningar möjliggörs verksamhetslokaler/handel och i vissa delar ska lokaler anordnas i bottenvåning mot de offentliga rummen. I södra delen av området möjliggörs en större handelslokal som planeras innehålla en livsmedelsbutik.

timotejen4

Inom området föreslås även två förskolor med sammanlagt 10 avdelningar. LM Ericssons fd kontorsbyggnad omvandlas till lägenheter. Stor hänsyn ska tas till byggnadens kulturhistoriska värden samt till läget invid E4/E20 för att hantera buller, risk och luftkvalité. Byggnaden har därför både skydds- och varsamhetsbestämmelser i detaljplanen.

En utgångspunkt för gestaltningen av byggnaderna är att uppnå en hög arkitektonisk kvalitét som stämmer överens med de höga kulturhistoriska värden som finns inom området. Ambitionen är att utveckla området genom att bevara och utveckla kulturhistoriska kvalitéer och samtidigt tillföra nya stadskvaliteter.

timotejen3
Två nya offentliga platser tillskapas inom området, torget vid entrén till Tellusanläggningen (Ericssons fd kontorsbyggnad) samt en ny kvarterspark i områdets norra del.”

Fler bilder på Stockholm&Projekt. Utställningen av planförslaget pågår till 18 maj.

Publicerad 17:12, 20 april 2016
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

I veckan frågade Bättre stadsdels reportrar folk i Fruängens centrum: Vad vill du läsa om i din digitala lokaltidning?

Torsten, Skåne 
– Jag vill läsa om utvecklingen av området, ombyggnationer. Vad som händer, vad som är på gång och sådant. 

Hasse, Fredshäll
Jag vill läsa lite om idrott i lokalområdet, de lokala lagen. Men också vad som händer runtomkring, med miljön, ombyggnationer och dylikt. Där jag bor ska de till exempel eventuellt flytta på en fotbollsplan. Sådant vill jag läsa om. 

Christina, Värmland
– Jag vill veta vad som händer i närområdet. Allt från olika typer av evenemang till info från stadsdelen eller kommunen. Intervjuer med lokala krögare, butiksägare är också intressant.

Linnea, Fruängen 
– Ungdomsidrott skulle vara kul, då jag är aktiv. Så man visar vad vi gör! Men såklart vad som händer och kommer hända i området också!

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack! 

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Här finns Bättre stadsdels nyhetsbrev 

Publicerad 16:15, 9 maj 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: