Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Lokala fotbollsklubbar går ihop – satsar på musik, bild och dans

Fotbollsklubbarna FC Söderort och Fruängens IF går ihop och den nya sammanslagna klubben breddar sin verksamhet – rejält . 

Den 16 december gick FC Söderort ihop med Fruängen IF och bildade Kultur och idrottsföreningen (KIF) Söderort.

Den nya föreningen vill vara mer än bara idrott och ha med kultur som dans, musik, podcast, klippning och andra projekt.

Johannes Möller, grundare och ordförande i den nya klubben, berättar att FC Söderort startade som en fotbollsklubb som satsade på integrationen mellan nyanlända och svenska barn. Sedan utvecklades klubben till mer än bara en fotbollsklubb och därför blev sammanslagningen och namnbytet naturliga steg. Föreningen fortsätter satsa på integration och sport, och nu även på kultur.

I KIF Söderort jobbar alla fyra ledarna ideellt med de cirka 100 medlemmarna, varav 80 är nyanlända. Samarbetet med Fruängen IF har lett till att flera lokaler kan användas.

Johannes menar att om inte föreningen hade funnits hade det funnits risk att flera hamnat fel i samhället.

– Föreningen ger möjlighet för barnen att få ta del av en uppväxt i föreningslivet. Barn kan hamna i dåliga miljöer, därför behöver ungdomarna en meningsfull fritid. Vi måste främja våra barn och ungdomars egenskaper för att hjälpa dem att skaffa sig en bra och ljus framtid, säger Johannes.

Johannes grundade föreningen tillsammans med sin syster Sabina och de vill att fler ska komma och starta olika projekt inom klubbens ramar. Han vill att den bara ska vara en plattform för alla och bli den största söder om city.

Föreningens intäkter kommer från medlemsavgifterna, sponsorer och bidrag från olika projekt.

– Många barn har inte möjligheten att betala avgiften och jag tackar sponsorerna som tror på det vi gör, det jättetur att dessa finns.

Bättre Stadsdel har tidigare i år rapporterat om att KIF Söderort startat ett tjejlag där fokus är att skapa en välkomnade och trygg plats för tjejer.

– Vi har startat ett tjejlag men vi behöver flera ledare som har fokus på tjejer. Vi vill aktivera tjejerna både fysiskt och mentalt, i flera studier kan man se att tjejer, när de väl, tränar går bara till gymmet. Det är bra fysiskt, men vi vill också hjälpa med den mentala hälsan och kunna erbjuda gemenskapen, säger Johannes. 

Under sportlovet kommer KIF Söderort att ha fler aktiviteter för intresserade att prova på.

För mer information: KIF Söderorts Facebook

Publicerad 17:31, 15 januari 2020
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: