Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Här landar stans mysigaste popfestival

Popfestivalrarrangören Marcus Michaylov står bakom minifestivalen i Vintervikens trädgård nästa helg med tre band och dj inbokade.

Tidigare har han arrangerat Hybris Sommarfest på samma ställe i Vinterviken.

– Detta är ju en väldigt trevlig plats. Man får riktig sommarfeeling här, säger Marcus Michaylov, som själv jobbar på Svenska artisters och musikers intresseorganisation (SAMI) till vardags och att arrangera musikfestival blir för honom ett roligt sommarjobb.

Årets festival heter Vinterviken sunset session.

Han berättar att när banden var bokade och innan han marknadsförde festivalen, hade han förväntningar att det skulle komma kring 250 personer, men i dagsläget är redan cirka 400 biljetter sålda.

– Jag släppte ett gäng biljetter för ett rabatterat pris som tog slut på några timmar. Det gläder mig extremt mycket att det finns ett sådant stort intresse. Det känns som att det har blivit någon typ av motreaktion till av att Stockholms kultur- och nattliv går igenom en tuff period, men också att det här kommer att bli sommarens mysigaste festival med några av de bästa banden från den alternativa popscenen på en unik plats.

– Hösten är snart här och det innebär en jobbig nystart för många, men än är inte sommaren slut, därför ska man njuta av den till fullo så länge den är här.

Berätta om de band som kommer till festivalen?
– Sammantaget kan man kalla akterna för indie eller pop. Trots att det är indie och något mer alternativ musik är det verkligen inga nybörjare.

Honungsvägen har blivit kallade för Umeås supergrupp då det är många rutinerade och framgångsrika musiker bakom bandet. De släppte sitt självbetitlade album förra hösten vilket tog Popsverige med storm. Med sina direkta och känslomässiga svenska låttexter talar de direkt till hjärtat.

Malmöbaserade wy är duon som var först med att mynta begreppet gråtpop. Vilket är lätt att förstå när man sätter sig in i deras kraftfulla musik. De har blivit jämförda med Florence & The Machine och kallats för Malmös The XX. Deras framgångar har tagit dem till scener i Europa och de är nyligen hemkomna från de brittiska öarna.

Llojd är en rutinerad duo på den svenska indiescenen. Efter ett par års uppehåll är de tillbaka med nu musik. Skulle man ringa in Llojds anatomi så skulle hjärnan bestå av franskt electrodriv, hjärtat av amerikanska indierockslingor och själen av svenska popmelodier.

Vilken är din favorit?
– Oj, jag älskar alla lika mycket fast på olika sätt. Honungsvägen för att de tar fram nostalgin och vemodet inom sig, wy för att de låter som precis viken världsakt som helst med en personlig touch och Llojd för deras härliga gitarrslingor och för att de får en att känna sig ung. Sen är det upp till var och en att tolka musiken.

Text: Olger Proko
Bild: Mats Falck

Publicerad 17:23, 7 augusti 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Färgfabrikens vårmarknad 20-21 mars

    20 mars kl.11:00 - 21 mars kl.17:00
  2. Edelcrantzloppisen 2021

    18 april kl.11:00 - 15:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Äter du pizza idag?

View Results

Publicerad 20:29, 1 januari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: