Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Fyra dömda efter skjutning på Reimersholme

Vittnesmål och filmer från allmänheten vid en skjutning på Reimersholme gjorde att fyra män kunde dömas till fängelse för bland annat grovt vapenbrott.

Det skriver polisen på sin hemsida. 

– Allmänheten har genom filmer och vittnesmål bidragit med en stor del i det pussel vi har lagt, kommenterar Ulrika Hammarin, utredningsledare vid Grova brott.

Som Bättre stadsdel tidigare rapporterat avlossades flera skott var den 11 april utomhus på Reimersholme i centrala Stockholm. Ingen person skadades fysiskt i samband med händelsen, men vittnen kunde se hur ett antal män befann sig på gatan där skotten avlossades. Röda linjen stoppades och senare samma kväll greps en 62-årig man med koppling till ett företag på adressen och i samband med husrannsakan på ett kontor togs fyra vapen i beslag.

– Polisen har kunnat identifiera några av de personer som befann sig på Reimersholme den 11 april. En av dem, en 44-årig man, återvände den 23 april till adressen för att hämta vapnen som han då inte visste var beslagtagna. Polis tillkallades och mannen kunde gripas, skriver polisen.

Ett av de vapen som polisen beslagtog på Reimersholme i april. Bild: Polisen

Utredningen har kunnat visa att inget av de vapen som beslagtogs användes vid skottlossningen den 11 april. Därför pågår ännu en separat förundersökning gällande mordförsök. Den tekniska bevisningen har däremot kunnat binda tre män till de beslagtagna vapnen. 

– Förra veckan dömdes var och en av de tre männen, en 62-åring, en 42-åring och en 32-årig man av Stockholms tingsrätt till tre års fängelse för grovt vapenbrott för att tillsammans och i samförstånd innehaft de fyra vapnen samt även tillhörande ammunition.

Brottet är enligt tingsrätten att anses som grovt då de innehaft flera vapen och gärningen varit av särskilt farlig art då det kunnat befaras att vapnen skulle komma till användning i kriminella sammanhang. Den fjärde personen, 44-åringen, döms till 1,5 års fängelse för försök till grovt vapenbrott då han försökte tilltvinga sig de redan beslagtagna vapnen.

Publicerad 14:55, 1 oktober 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: