Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Bästa campingplatserna nära Stockholm

EXPRESSVPN. Camping är ett av de bästa sätten att varva ner våra alltid löpande sinnen. I världens liv och rörelse glömmer vi att ge oss själva tid och det är därför vi ser en ökning av psykologiska problem. Att lämna saker som belastar oss för en avkopplande stund närmare naturen är ett måste för alla då och då.

Camping är en aktivitet som ger oss intimiteten med naturen och vi ser på världen med ett fräscht nytt perspektiv när vi kommer närmare livets organiska synsätt. Det är dock avgörande att vara kunnig och förberedd inför din campingresa. Här är en ExpressVPN-infografik som betonar behovet av att packa ansvarsfullt för att göra din resa bekymmersfri. I den här infografiken hittar du alla tekniska nödvändigheter du bör ha med dig till nästa campingresa och du kan också använda den som en checklista.

Nu när du kommer tillbaka till campingen, är Stockholm en plats där den vackra naturen är redo att ge ditt liv lugn. Här är de bästa campingplatserna nära Stockholm där du kan njuta med dina vänner och familj.

Hellasgården

Kolla in Hellasgården, ofta känd som ”Din entré till naturen”, om du är intresserad av att delta i några ytterligare aktiviteter medan du campar. På denna hisnande fritidsplats kan du fiska, bada, flotta, vandra, bastu och spela tennis på samma gång. Andra aktiviteter inkluderar klättring och kanotpaddling.

Å andra sidan, om du vill göra en semester från det och campa på ett mer fashionabelt sätt, har Hellasgrden härliga stugor som är omgivna av en obegränsad skog som du kan välja mellan. Familjer, grupper av vänner eller till och med bara par som vill åka iväg på helgen kommer att upptäcka att denna plats är idealisk.

Tyresta Nationalpark

Tyresta nationalpark är den idealiska platsen för en campingutflykt och den ligger cirka 20 kilometer utanför Stockholms centrum. Det är den största delen av forntida skogsmark i hela södra Sverige och ger en obeskrivlig mängd naturlig storhet som inte har förändrats.

Denna hisnande nationalpark har en yta på mer än 5 000 hektar och är hem för ett överflöd av djur, en strandlinje, en mängd sjöar, flera skogsmarker och anmärkningsvärda strukturer som går tillbaka till 1700- och 1800-talen. Det finns flera platser som har avsatts bara för campare så att du kan njuta lugnt.

Ängby Camping

Varje campares behov tillgodoses av Ängby Camping, vilket gör det till en unik upplevelse. Campare kan hyra utrymmen för sina husvagnar, släpvagnar, husbilar, läger eller så kan de bo i traditionella stugor i svensk design.

Ängbys magnifika miljö och tidlösa tilltal lockar både invånare och besökare från hela världen. Den som vill ta del av Stockholms omfattande utbud av attraktioner och roliga aktiviteter, som kantas av Mälarens vackra stränder, kan göra det tack vare campingens speciella position.

Gålö Havsbad

Den största stranden i hela Stockholm finns i Glö Havsbad, en omtyckt camping nära vre Bihagen som ligger nära vackra skogsmarker. Från att ta med ditt eget läger, husbil eller släpvagn till att hyra stugor och sovsalar på plats, du har en mängd olika campingalternativ.

Du kan tillbringa dagen med att sola på stranden samtidigt som du tar in den fantastiska panoramautsikten över havet och det överflöd av magnifika djurliv som finns i överflöd där. Dessutom ger Glö Havsbad tillgång till ett brett utbud av spännande friluftsaktiviteter, såsom vandring, fiske, surfing och bad mm.

campfire-ga35aee953_1920.jpg

Hur förbereder man sig för en campingresa?

  • Gör lite lokalforskning hemma där du har fördelen av en robust Wi-Fi-anslutning.
  • Har du några vandringsleder du vill kolla in? Finns det några vattenfall, sjöar eller andra vattendrag där du kan simma? Dessutom bör du lista platser som närmaste stormarknad, bensinstation och restauranger, etc.
  • Eftersom campingplatser är kända för att ha dålig mobilservice är det en bra idé att bekanta dig med regionen innan du anländer
  • Gör en checklista och börja lägga föremålen i behållare några dagar i förväg.
  • Se till att all din utrustning, inklusive ditt tält, tekniska prylar som batteribanker, WIFI-fångare, och extra mobiler, etc., sängkläder och spis, är i utmärkt skick. Du kommer att ha gott om tid om något behöver ändras, fixas eller köpas.
  • Forskning om vädret. Se till att du bär rätt väderutrustning, som regnrockar, en regnfluga i tält och kanske några presenningar för att skydda dina tillhörigheter, om det till och med finns en liten risk för nederbörd.

Slutsats

Att åka på camping är hälsosamt för din kropp och själ. Att utveckla relationer, chanser till inlärning och kompetensutveckling, koppla från enheter och tillbringa tid i naturen, stressavlastning och förbättrad fysisk kondition är alla fördelar med camping. Med allt i åtanke, leta efter platsen där du förbereder dig för att campa, eftersom du borde ha information om det att njuta till fullo.

Denna text är producerad i samarbete med ExpressVPN. Sponsrade inlägg är en del av Bättre stadsdels annonserbjudande. Inläggen produceras av Bättre stadsdels kommersiella avdelning. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till annons@battrestadsdel.se.

Publicerad 06:00, 2 september 2022

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Bättre Stadsdel frågar Hägerstensbor:
Vad ska du göra i sommar?

man

Lewis, Västertorp
Jag vill skaffa mig ett nytt jobb, så snart som möjligt. Har varit arbetslös i ett halvår och jag vill gärna jobba igen, det är det jag hoppas på. 

kvinna

Ulla, Västertorp
Jag brukar vara hemma under sommaren och åker söderut under hösten.  

LÄS ÄVEN: Dagens fråga : Vad har du för förväntningar på 2023?

man

Aleksander, Telefonplan
I sommaren ska jag umgås med mina barn, min familj, vara i solen och träna. Man hinner inte med mer än så när man småbarn. 

Eva, Aspudden 
Jag ska till min trädgård och odla och plantera saker, jag ska också försöka att bada så mycket som möjligt. 

man

Hans, Telefonplan
Jag är pensionär och jag brukar ändå bara ta promenader runt området.

Text och bild: Romeo Adam

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:11, 24 februari 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: