Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Material för renoveringen – gör smarta val

HEMSMART.SE Inköp av material är en av de svåraste delarna vid en renovering. Det kan också vara en av de mest kostsamma. Därför är det mycket viktigt att det blir rätt. Antingen kan du själv välja material eller så låter du entreprenören göra det åt dig. Oavsett hur du gör finns det både fördelar och nackdelar. Läs vidare för tips om hur du bör tänka kring frågan.

Entreprenörer har avtal

Entreprenörer har oftast avtal med olika leverantörer av material. De gör återkommande beställningar i stora volymer. Till skillnad från dig som beställare som kanske beställer för just ett specifikt projekt. 

Åtgång av material

Det är mycket svårt att uppskatta inna hur mycket material som behövs. Nästan alltid beställs för lite eller för mycket. Något som är svårt att komma undan. Genom att låta entreprenören sköta materialinköpen kan de enkelt beställa in mer från lagret alternativt skicka tillbaka överflödigt material. Detta är mycket tidskrävande och kan vara kostsamt om du skulle göra det själv.

Rabatterade priser

Entreprenörer beställer stora volymer och får därför ofta en mängdrabatt. Detta kan och bör du utnyttja. I genomsnitt får de runt 40 % rabatt på material som entreprenörer beställer direkt från varuhuset.

Ansvarig vid problem

Om något problem uppstår med varorna eller om de är defekta tar entreprenören på sig ansvaret och löser det åt dig. Tidsbesparande för dig och du slipper otrevliga överraskningar. Om du själv beställer material som råkar vara försenat kan din hantverkare inte utföra sitt arbete vilket försenar projektet och leder till kostnader för dig.

Att sköta materialinköp själv ger dig mer kontroll

Den stora fördelen med att sköta inköpen själv är att du får mycket mer kontroll. Du kan själv bestämma mönster, specialbeställda varor och kan göra det mer personligt. Om vi bortser från mängdrabatten som uppkommer när entreprenören gör inköpen är det billigare att sköta arbetet själv. Men det kräver mer tid av dig.

Denna artikel är skriven i samarbete med Hemsmart.se

Publicerad 08:00, 3 september 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: