Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:
kvinna på cafe videochattar med sin mobil

Orsaker till den snabba popularitet tillväxten för Omegle videochatt

COOMEET. Den första ökningen i popularitet för den anonyma videochatt sidan Omegle inträffade nästan omedelbart efter lanseringen våren 2009. Sedan, under flera år, ökade webbplatsen aktivt sin publik, medan tredjepartsutvecklare började massivt skapa olika alternativ till Omegle. Några av dem visade sig förresten vara mycket intressanta och funktionella. 

Någon gång efter 2011–2012 började Omegle förlora popularitet, om än långsamt, men ändå. För det första på grund av utseendet på ett stort antal analoger. Och för det andra, på grund av det faktum att själva formatet på chatt rouletten har blivit tråkigt för användare. Men sedan kom 2020 och situationen förändrades med ljusets hastighet. 

Covid-19-pandemin och den efterföljande karantänen gjorde sitt jobb. Miljontals människor runt om i världen har förlorat förmågan att kommunicera fullt ut live. Och sedan kom Internet till deras hjälp – budbärare, sociala nätverk, dejtingsajter och, naturligtvis, videochattar. Från det ögonblicket upplever Omegle en annan ökning i popularitet och har ingen brådska att förlora sin position bland andra chatt rouletters. Besök webbplatsen när som helst, och du kommer säkert att se 25–30 tusen användare online. Före pandemin var deras antal 15–17 tusen – hälften så många.

Omegles popularitet i Sverige

Som du säkert vet ger Omegle dig möjlighet att välja kommunikationsspråk när du söker efter samtalspartner. Detta tillåter naturligtvis inte filtrering av användare efter geografisk plats, men bidrar åtminstone delvis till att hitta samtalspartner från sitt eget land. Men hur förstår man hur aktiv publiken är i olika länder? För att göra detta kan du använda Google Trender-tjänsten, som låter dig spåra dynamiken i sökfrågornas popularitet. I det här fallet ska vi använda frågan “Omegle” och titta på resultaten. 

Till skillnad från större delen av Europa införde Sverige inte tuffa karantänsåtgärder i våras, så människor har knappast ändrat sina sociala vanor. Under de första tre kvartalen 2020 var dynamiken i omegles popularitet och videochattar i allmänhet ganska flytande. Situationen förvärrades dock dramatiskt under senhösten och början av vintern, då den svenska regeringen började införa restriktioner. Vi kan se reflektionen på diagrammet – ett hopp i Omegles popularitet upp till 100 poäng.

Omegle analoger som vi rekommenderar att vara uppmärksamma på

Trots sin ledande position är Omegle långt ifrån att ha en perfekt service och inte utan nackdelar. Det finns inga köns- och geografiska filter, det finns inga chattrum, strömmar och liknande. Många användare saknar uppriktigt sagt detta. Och designen ser lite föråldrad ut idag. Därför blir mer funktionella och moderna alternativ till Omegle mer populära. Låt oss överväga de mest intressanta.

Chatroulette

Kanske det närmaste i ande alternativet till Omegle. Dessutom lanserades webbplatserna nästan simultane ously – med en skillnad påsex månader. Liksom Omegle finns det inga köns- eller geografiska filter. Dessutom hade webbplatsen under flera år i rad allvarliga problem med moderation. Men 2020 förbättrade utvecklarna det avsevärt och uppmärksammade säkerhet och måttfullhet. Därför tar ChatRoulette nu fart igen.

ChatRandom

Ett ganska enkelt men funktionellt alternativ till Omegle. Här har du tillgång till kön och geografiska filter, samt chattrum efter intressen. Det räcker att välja det rum du är intresserad av: “Dejting”, “Kärlek”, “Rollspel”, “Filmer”, “Musik” och så vidare. Dessutom har ChatRandom en separat chatt med flickor, men tillgång till den kostar.

Bazoocam

Webbplatsen, även om den har en ganska föråldrad och till och med ålderdomlig design, är den mycket populär bland användare. Främst på grund av funktionen hos videosändningar, som flera tittare samtidigt kan ansluta till. Man bör dock komma ihåg att en betydande del av dessa sändningar är mycket uppriktiga. Men du kan använda Bazoocam som en vanlig chatt roulette för en-mot-en-kommunikation.

CooMeet

CooMeet är förmodligen det bästa Omegle-alternativet för män som vill träffa intressanta flickor. För det första går varje tjej igenom kontobekräftelsen vid registreringen. För det andra finns det inga förfalskningar, bots och reklamsändningar här. Och för det tredje, när som helst på dagen påre https://coomeet.com/sv/omegle är över tusen flickorredo att chatta med dig. CooMeet är en riktig gudagåvor för dem som vill flirta eller till och med ha ett romantiskt förhållande. 

Dirtyroulette 

Detta är en populär sexchatt som används för uppriktig kommunikation om vuxna ämnen. Innan du börjar söka efter en samtalspartner kan du ange vem du är: en man, en kvinna eller ett par. Därefter kommer systemet att försöka välja de mest lämpliga personerna som du kan kommunicera. Observera att inte alla Dirtyroulette-användare längtar efter uppriktiga konversationer. Många vill bara prata om olika ämnen och hitta likasinnade. Men du bör inte glömma riktningen för Dirtyroulette. 

Låt oss sammanfatta

Videochattar upplever en annan omgång popularitet. Och detta är helt motiverat under de nuvarande förhållandena på planeten. Kanske, när pandemin slutligen avtar, kommer antalet aktiva användare av Omegle och dess analoger också att minska. Men miljontals människor kommer att fortsätta att använda dem. Eftersom det är bekvämt och hjälper till att oändligt expandera cirkeln av kommunikation. 

Använd videochattar, leta efter intressanta alternativ till Omegle, hitta nya vänner och kommunicera med nöje. Nu finns det allt du behöver för detta!

Denna artikel är skriven i samarbete med Coomeet

Publicerad 07:00, 12 april 2021

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Dagens fråga: Glasspriserna stiger, hur påverkar det ditt glassintag?

Rode Lennartsdotter 

– Jag gillar glass, priserna kommer inte att påverka mitt glassintag alls.

Patrik Järvstrand

– Nej, mitt glassintag kommer inte påverkas av priserna. Te och glass är det sätt för mig att koppla av på kvällarna

LÄS ÄVEN: Dagens fråga: Vad tycker du om planerna att bygga ett 24-vånings hus i Axelsberg?

Anette Bodingh

– Jag äter inte glass så ofta men när jag väl tänker köpa mig en glass så kommer priset inte att påverka mig. 

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se

Publicerad 10:11, 19 maj 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: