Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Så skriver du ditt personliga brev år 2020

CV-MALLEN. Det personliga brevet kan kännas som något nödvändigt ont. Som om det inte vore nog med att du har kontaktat dina vänners vänner, gått igenom alla sidor med jobbannonser på nätet minst två gånger och tagit bort alla “opassande” bilder från Facebook. Du måste skriva ett personligt brev också!

Det är sällan roligt att skriva ett personligt brev. Men det måste göras – om du verkligen vill ha en chans att få det där drömjobbet. Men oroa dig inte. Här går vi igenom steg för steg hur du skriver ett bra personligt brev, som förhoppningsvis kommer hjälpa dig att få det där jobbet du längtar efter.

Skriv alltid ett personligt brev – även om det inte krävs

Först och främst: skriv alltid ett personligt brev – även om företaget i fråga inte kräver det. Varför? För att det är extremt svårt att sticka ut enbart med hjälp av ett CV. Alla andra har också haft massor av olika, krävande jobb! Se ditt personliga brev som en chans att få uttrycka dig själv och visa vad som gör dig unik. På det sättet kan du fånga arbetsgivarens uppmärksamhet. Vissa företag kräver att du skriver ett personligt brev, andra gör det inte – men skriv alltid ett oavsett.

Ditt CV är förmodligen sakligt och informativt. Det är säkert prydligt, strukturerat och tydligt. Ta chansen att vara lite informell i ditt personliga brev – du kanske till och med kan tillåta dig själv att ha roligt när du skriver det. Beskriv vad som gör dig entusiastisk när du tänker på jobbet du söker. Var inte rädd för att beskriva dina känslor! Lyft gärna fram några av dina prestationer i karriären som du är särskilt stolt över.

Var noga med att anpassa och forma ditt personliga brev efter det jobb som du söker – det ska inte vara ett standardbrev som du alltid använder. Somliga arbetsgivare sorterar bort dig direkt när de upptäcker att du använder ett standardbrev.

Anpassa också tonen i brevet efter vilket företag du vänder dig till. Om det är ett ungt, hippt IT-bolag kan kan du ha en helt annan ton än om du söker ett chefsjobb på en stor statlig myndighet.

Sikta mot stjärnorna

Använd ditt personliga brev för att beskriva hur du vill bidra till att företaget lyckas. Hur kan dina erfarenheter och kompetenser komma till nytta på den aktuella arbetsplatsen? Ditt personliga brev ska inte vara en lång lista med alla jobb du har haft – det finns ju redan i ditt CV. Ta istället chansen att dela med dig av lärdomar som arbetsgivaren kan vara intresserad av. Beskriv också varför du är nyfiken på arbetsplatsen och företaget. På vilket sätt imponerar företaget på dig? Ditt personliga brev ska med andra ord handla mer om framtiden än om den tid som redan passerat.

Bjud på dig själv och ha roligt när du skriver

Det kommer märkas om du haft roligt när du skrev ditt personliga brev. Vad letar en arbetsgivare efter? De vill förmodligen ha en person som är entusiastisk, vågar bjuda på sig själv och som kan prestera och ha roligt samtidigt. Med ditt personliga brev kan du visa att du är just en sådan person. Berätta gärna om dig själv, dina fritidsintressen och din familj. Det ska vara ett personligt brev – med betoning på personligt.

Visst, det personliga brevet kan kännas som något nödvändigt ont. Men det handlar också om hur du ser på uppgiften att skriva det. Vänd det till något positivt och en chans att beskriva dig själv, lära dig mer om dig själv och bjuda på något som får arbetsgivaren att studsa till – ett personligt brev som sticker ut från mängden!

Denna artikel är skriven i samarbete med cv-mallen.se

Publicerad 09:44, 28 januari 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Efter-jobbet jazz på Biocafé Tellus

    23 september kl.17:00 - 19:00
  2. Hägersten-Älvsjö stadsdelsnämnd sammanträder

    24 september kl.17:00 - 18:30
  3. Invigning av butiken Det Goda Från Italien

    25 september kl.17:00 - 22:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vad tycker du om den nya gråa färgen på höghuset i Axelsberg?

View Results

Publicerad 21:50, 3 januari 2020
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:casino utan licens
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: