Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Upplev det äkta italienska lantlivet!

ESCAPEAWAY. Agriturismo, som man på svenska skulle kunna översätta som ‘gårdsturism’, har de senaste åren blivit ett alltmer populärt alternativ till de klassiska charterresorna tack vare att de ger en mer genuin känsla av livet på platsen du besöker samtidigt som du får lära dig hur vissa livsmedel framställs innan du hittar dem på hyllan eller i kyldisken där hemma.

Vad är agriturismo?
Det finns en italiensk lag som stadgar vad som räknas som agriturismo, och det innebär att det måste finnas någon typ av livsmedelsproduktion på gården där du ska bo. Du får helt enkelt ta del i familjens dagliga arbete på gården, för en annorlunda semesterupplevelse där du verkligen kommer nära lokalbefolkningen. Denna typ av turism är vanligast förekommande i norra Italien, framförallt på vingårdar och olivodlingar. I många fall finns det även djur på gården, vilket brukar vara extra uppskattat om vi reser med barn, men även för att känna närheten till naturen och djurlivet.

Vad är fördelarna med att göra agriturismo?
De som provat på denna typ av semester tycker att fördelarna är många. Bortsett från att du kommer att befinna dig i en naturskön miljö där du kan njuta av lugnet och vandra i den fantastiska omgivningen kommer du dessutom att bli en del av livet på gården och få uppleva till fullo den vardag som gårdsägarna har. Många gånger är det gårdar som gått i arv under generationer, och de har ofta roliga och intressanta historier att berätta. Din upplevelse av Italien kommer att bli mycket djupare än om du hade bott på hotell och programmerat dina utflykter med en guide. Här kommer du i kontakt med lokalbefolkningen på riktigt, du blir en av dem, och de kan naturligtvis tipsa om olika smultronställen som ligger i närheten som de flesta turister inte ens hört talas om.

Just lugnet och avkopplingen brukar vara ledstjärnor för dem som väljer denna typ av resor, att slippa stressen och ladda batterierna. Det betyder absolut inte att det blir långtråkigt, du kommer att ha gott om möjligheter att uppleva landskapet till fots om du så önskar, eller varför inte cykla längs med lantliga grusvägar medan du känner hur stressen lämnas bakom dig. Njut av den friska luften och ta underbara bilder som minne från en unik semester. Om du föredrar att se dig om lite mera kan vi rekommendera att hyra en bil och åka på upptäcktsfärd eller kanske ta lokalbussen till närliggande städer och utflyktsmål, bara din äventyrslust sätter begränsningarna.

När det sedan blir kväll kommer du att kunna upptäcka den lokala gastronomin där allting oftast görs av lokalproducerade livsmedel, det äkta italienska köket som bara ‘la Mamma’ kan göra det. Du kan även passa på att utveckla dina egna kokkonster om du så vill, många gårdar har både matlagningskurser och vinprovningar i anslutning.

Denna artikel är skriven i samarbete med Escapeaway

Publicerad 18:01, 7 april 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Ny utställning på Färgfabriken: Beckers konstnärsstipendium 2021 till Youngjae Lih

    13 mars kl.11:00 - 30 maj kl.17:00
  2. Färgfabriken: Utställningen Jävla kritiker!

    13 mars kl.11:00 - 16 maj kl.17:00
  3. Liljeholmskajens Fototävling Årets bild 2021

    31 mars kl.08:00 - 30 april kl.23:30
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: