Annons:
Annons:

KALENDER

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

KULTURSÖNDAG – Rosa Stationen Telefonplan

2021/10/24kl.13:00 - 16:00

Välkommen till Kultursöndag på Rosa Stationen Telefonplan! Under hösten 2021 öser vi på med kultur i form av musik, dans, cirkus, konst, kreativt café och samtal.
____________________________________________________________
MUSIK, DANS & CIRKUS
Tillsammans med Musikcentrum Öst och Danscentrum Sverige ger vi er ett alldeles underbart, svängigt och ösigt program med musik, dans och cirkus.
Klockan 14:30 – 15:30
10/10 TRIO EL GANCHO
Mäktigt musikmix mellan spansk, svensk och kurdisk musik. Gitarr, cello och folkflöjt framför heta flamencorytmer, fäbodoftande polskor, och vackra kurdiska visor. Möt Jonathan Bondesson, Kim Persson och Mukryan Abubakr. En vindlande och ytterst svängig resa och ett bevis på att musiken är en kommunikation bortom språket.
Hot flamenco grooves, polska’s with rural atmosphere and beautiful Kurdish songs turns into a powerful music mix
24/10 ANNA KALMERING & MIRIAM OLDENBURG
Hyperkarismatiska musiker på sång & dragspel. Intensiv klezmer, jiddischsånger, östeuropeisk partymusk, och sånger skrivna under förintelsen blandas med historier ur ett tusenårigt kulturarv. Två stjärnor som kombinerar excellens med värme och humor.
Klezmer of highest intensity by hyper-charismatic musicians. Jiddisch songs, East-European party music and songs written during the Holocaust.
7/11 LOTTA GHARTON & SOFIA CASTRO
En underbar dansfest där Lotta gör ett poetiskt solo med stråk av stillsam humor och mänskligt vemod till Bachs Goldbergvariationer medan Sofia Castro gör fragment ur sin omskakande föreställning Pul So som tar avstamp i vårt livs fundament — hjärtats slag. Kropp möter modern teknik.
Gharton, with strokes of mild humor and melancholia over Bach’s Goldberg Variations, meets Castro´s mind-blowing Pul So, from the life-giving pounds of the heart.
21/11 SYMBIO
En av Sveriges finaste folkmusikduos på vevlira och dragspel skapar minimalistiskt groove och stor konst över alla gränser. Johannes Geworkian Hellman och Larsemil Öjeberget tillhör den unga svenska folkmusikgenerationen som nu uppmärksammas stort internationellt.
Hurdy-Gurdy and harmonica creates a minimalistic groove and great art beyond all borders.
5/12 GHOSTCUBE
Handgjorda skulpturer rör sig som en fågelflock och sammankopplas till abstrakt arkitektur. En performance av Erik Åberg och med musik av Adam Bejstam som kommer att ruska om både ditt sinne och ge en helt ny dimension till vad cirkus kan vara.
Handcrafted Sculptures move like a flock of birds and merges into abstract architecture.
26/9 ROMEO & JULIA KÖREN / PASSERAT EVENEMANG
En hisnande färd till renässansen. Virvlande kjolar och lekfull musik. Romeo & Julia Kören bjuder med sång och luta på en musikalisk totalupplevelse och Midsommargården till ett vackert klingande sagolandskap. Gör dig redo att omslutas av kärlek, uppslukas av dramatik, inneslutas av ljuv musik och lockas till bubblande skratt.
12/9 SÜPERSTAR ORKESTAR / PASSERAT EVENEMANG
Balkanparty i fullt dagsljus. Glödhet romsk partymusik med rötter i Makedonien och Serbien som älskas i hela världen. Garanterad injektion mot all sorgsenhet och varje höstmörker, helt utan biverkningar.
29/8: AIDA JABBARI / PASSERAT EVENEMANG
Röst är det som återstår. Lyhörda och kritikerrosade tonsättningar av Forough Farrokhzad & Karin Boye.. Briljanta Aida smälter samman persisk och svensk poesi med ett bultande hjärta, två ordkonstnärer vars livsverk representerar mod, självständighet och en vägran att anpassa sig efter sin tids normer.
_____________________________________________________________
KREATIVT CAFÉ
Etablerade, nyetablerade och asylsökande – Alla är välkomna till vårt kreativa språkcafé. Under hösten 2021 kommer konstnären Shamiran Adam och konstnären och pedagogen Astorina Adam att leda det konstnärliga skapandet. Under sju söndagar utforskar vi konsten och att skapa kollektivt – tillsammans.
Tid: 13.00-14.30
_________________________________________________________
Allt från entré, till fika, till toalettbesöken är kostnadsfritt!
____________________________________________________________
Rosa Stationen Telefonplan är en verksamhet som drivs av Föreningen Midsommargården och Refugees Welcome Stockholm. Vi skapar möten, gemensamma upplevelser och berättelser.
Här kan du läsa om Språkmöten och juridisk rådgivning – Rosa Stationen Telefonplan: https://fb.me/e/2DjrYEO5A
Här kan du läsa om Programmering – Rosa Stationen Telefonplan: https://fb.me/e/1bcwCRl9Y
_____________________________________________________________
Vi följer Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters riktlinjer för att hålla nere smittspridningen.
_____________________________________________________________
Kultursöndagarna anordnas med stöd från Musikverket, Länsstyrelsen i Stockholm, Stockholm Stad, Stiftelsen Kronprinsessan Margaretas Minnesfond och Studieförbundet Bilda. Söderbergs Bageri och Hemköp telefonplan bidrar med kaffe/te och fikabröd.

Annons:
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: