Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Här hittar du tavlor och konst i din stadsdel

MYNEWART.SE. På jakt efter nya ny konst till hemmet? Du behöver inte ta dig in till stan för att bli inspirerad eller hitta eleganta konstverk att pryda dina väggar med. Vi har listat fyra härliga konstgallerier i din stadsdel eller i närområdet som är värda att ta en sväng förbi nästa gång du är på jakt efter nya tavlor.

För dig som istället vill köpa nya tavlor hemma från soffan så finns det ett flertal nätbutiker som säljer billiga tavlor online med gratis frakt och snabb leverans.

GNA Project Mälarhöjden

Det nya galleriet GNA Porject Mälarhöjden slog upp portarna tidigare i våras och ligger på Pettersbergsvägen. Galleriet drivs av konstnärerna Annika Thörn Legzdins och Annika Jönsson, och Bättre Stadsdel var på plats i april inför premiären av utställningen ”Inside my head”.

– Vi startade för att vi tycker det måste hända nåt utanför city när det gäller konst också. Gallerierna i stan är ju fina men visar ofta en begränsad typ av konst och det är bara ett fåtal som får möjlighet att visa sin konst där, sa Annika Thörn Legzdins.

Adress: Pettersbergsvägen 82, Hägersten

Galleri Majkens i Midsommarkransen

I hjärtat av Midsommarkransen ligger sedan juni 2017 feminist-galleriet Galleri Majkens. Galleriet består av ett utställningsrum på 35 kvm.

Visionen med galleriet är att upptäcka ny och spännande modern konst. Man jobbar med såväl unga talanger som mer etablerade konstnärer, och allt görs utifrån ett feministiskt perspektiv med jämställdhet som mål – kvinnor ska få samma förutsättningar som män när det kommer till att ställa ut sina konstverk.

Adress: Tegelbruksvägen 2, Hägersten

Farsta Galleri

Konstgalleriet Farsta Galleri slog upp dörrarna den 24 februari med visionen att ge Farstaborna tillgång till bra konst lokalt.

– Det är ont om gallerier i söderort. Vi hoppas att det är hit konstintresserade ska komma på helgerna, för att äta lunch, ta en kopp kaffe och titta på bra konst, sa Åke Lamm, en av initiativtagarna, i en intervju med Mitt i Stockholm.

Galleriet ligger på Farsta Gård och fokuserar på konst från lokala konstnärer. Alltifrån måleri och teckningar till grafik och gatukonst ställs ut. Galleriet arrangerar regelbundna utställningar, samtidigt som en liten del av lokalen är avsedd permanent för hembygdsföreningen.

Adress: Farstaängsvägen 18, Farsta

Färgfabriken

Färgfabriken i Liljeholmen drog igång redan 1995 och kombinerar konst, stadsplanering och arkitektur. Här kan du se projekt och utställningar från såväl svenska som utländska konstnärer. Målet är att ge konstnärer som inte hittat sin plats en yta att synas på.

Utöver utställningarna har Färgfabriken även en butik som säljer olika typer av konstföremål, böcker m.m., samt ett café.

Adress: Lövholmsbrinken 1, Liljeholmen

Denna artikel är skriven i samarbete med mynewart.se.

Publicerad 10:50, 4 juni 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: