Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Folktandvården stoppar all allmänvård: Vi måste kraftsamla

Folktandvården Stockholm stänger ytterligare 34 kliniker på måndag för att frigöra sjukvårdsmaterial till akutsjukvården.

Det skriver Folktandvården i ett pressmeddelande.

– I nuvarande situation behöver vi tillsammans kraftsamla för att säkra akutsjukvårdens materialförsörjning och rädda liv, kommenterar Eva Ljung, vd på Folktandvården Stockholm.

Hela Region Stockholms hälso- och sjukvårdsverksamhet arbetar nu för att minska smittspridning och koncentrera resurser till att ta hand om de som blivit sjuka av coronaviruset. 

LÄS ÄVEN: Folktandvården stänger nio kliniker

På torsdagskvällen gick Folktandvården ut med att man stänger ni kliniker. Nu på fredagseftermiddagen kom besked att man stoppar all allmänvård och från och med måndag den 23 mars blir det enbart akuttandvård i tio öppna kliniker.

– Genom att tillfälligt begränsa verksamheten. I det läge vi nu befinner oss i behöver all skyddsutrustning och engångsmaterial gå till sjukvården för att rädda liv.

Den 20 mars stänger nio kliniker. Den 23 mars stänger ytterligare 34 kliniker inom allmäntandvården. Kvar blir tio öppna kliniker som kommer att ta hand om akuta tandproblem. Stängningen pågår preliminärt till den 30 april, men perioden kan komma att bli både kortare eller längre utifrån situationen. Folktandvården kommer under perioden att förstärka sin telefonrådgivning.

Från och med den 23 mars är följande allmäntandvårdskliniker öppna:

 • Folktandvården Akuten
 • Folktandvården Brommaplan
 • Folktandvården Handen
 • Folktandvården Huddinge
 • Folktandvården Jakobsberg
 • Folktandvården Sickla
 • Folktandvården Skärholmen
 • Folktandvården Sollentuna
 • Folktandvården Södertälje
 • Folktandvården Täby

Folktandvården skriver:
Även verksamheten inom Folktandvårdens specialisttandvård och medicinska tandvård begränsas, men samtliga kliniker håller för närvarande öppet. Klinikerna på Danderyds sjukhus, Karolinska Huddinge, Karolinska Solna och Södersjukhuset arbetar fortsatt med att stötta akutsjukhusen i vården av svårt sjuka patienter som behöver infektionssanering i munnen inför till exempel cancerbehandling.

Berörda patienter med planerade undersökningar eller behandlingar har blivit eller kommer att bli kontaktade. Patienter som inte har akuta tandbesvär får sina behandlingar framskjutna och kommer senare kontaktas för ny tidsbokning.

Akuta tandbesvär där behandling inte kan vänta är till exempel kraftig ihållande tandvärk eller allvarlig infektion som orsakats av tänder som skadats. Då ska man ringa till Folktandvårdens öppna kliniker för att få vägledning och hjälp. Det gäller även den som inte vanligtvis är kund hos Folktandvården Stockholm, ifall ordinarie tandläkare inte kan ta emot.

För patienter med bekräftad eller befarad smitta med covid-19, eller en odiagnostiserad luftvägsinfektion, och akuta tandproblem har Folktandvården öppnat en särskild akutmottagning på en specialistklinik på Karolinska Huddinge i samarbete med Institutionen för Odontologi vid Karolinska Institutet. Det är inte drop in på mottagningen. Tidsbokning sker via telefon till någon av Folktandvårdens öppna kliniker för att triagering ska kunna ske.

Publicerad 13:05, 20 mars 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
 1. Efter-jobbet jazz på Biocafé Tellus

  23 september kl.17:00 - 19:00
 2. Hägersten-Älvsjö stadsdelsnämnd sammanträder

  24 september kl.17:00 - 18:30
 3. Invigning av butiken Det Goda Från Italien

  25 september kl.17:00 - 22:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vad tycker du om den nya gråa färgen på höghuset i Axelsberg?

View Results

Publicerad 21:50, 3 januari 2020
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:casino utan licens
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: