Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Debatt: “De äldre i Hägersten har svikits av den rödgröna majoriteten”

DEBATT. I Hägersten-Liljeholmen ska alla kunna känna sig trygga med att man får en bra omsorg när man blir gammal, och att man får flytta till ett tryggt boende den dag man inte länge vill eller kan bo kvar hemma.

Tyvärr får de äldre i vår stadsdel inte lika mycket omsorg som i andra stadsdelar. Sammanställningen av bokslutet för Stockholm 2017 visar att äldre i stadsdelen oftare får avslag än i andra stadsdelar. 78 procent av de äldre som ansökte om servicehus och 32 procent av de som ansökte om vård- och omsorgsboende fick nej på sina ansökningar. Det är de högsta siffrorna i hela Stockholm.

Många äldre har överklagat beslut om vård- och omsorgsboenden, och många har också fått rätt. 23 procent av alla beslut om vård- och omsorgsboende i Hägersten-Liljeholmen 2017 överklagades vilket är klart högst av alla stadsdelar. Av 37 överklaganden fick 15 rätt. Av de 13 andra stadsdelarna har bara tre en högre andel som går emot nämnden.

Att så många överklagar och att så många får rätt på sina ansökningar visar att rättssäkerheten i Hägersten-Liljeholmen är i fara. Hur är det för alla de äldre som inte kan eller orkar, eller som saknar en anhörig som kan överklaga åt dem? Detta är oacceptabelt och vi har lagt en skrivelse i nämnden om detta. Vi anser att beslut om avslag på äldreboende ska tas av politikerna i stadsdelsnämndens sociala delegation och inte av enskilda tjänstemän. Detta för att garantera likvärdigheten.

Den rödgröna majoriteten lovade att de äldre skulle få mer vård. Tyvärr blev det tvärtom. De äldre i Hägersten-Liljeholmen blev lurade.

Du som har arbetat hårt och betalat skatt hela ditt liv ska kunna lita på att du får hjälp när du behöver det. Vi liberaler kommer alltid att slåss för äldres rätt till bättre omsorg.

Abit Dundar ( L), vice ordförande i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Bild: Alexander Farnsworth

Publicerad 08:30, 29 april 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vad tycker du om den nya gråa färgen på höghuset i Axelsberg?

View Results

Publicerad 21:50, 3 januari 2020
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:casino utan licens
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: