Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Debatt: ”De äldre i Hägersten har svikits av den rödgröna majoriteten”

DEBATT. I Hägersten-Liljeholmen ska alla kunna känna sig trygga med att man får en bra omsorg när man blir gammal, och att man får flytta till ett tryggt boende den dag man inte länge vill eller kan bo kvar hemma.

Tyvärr får de äldre i vår stadsdel inte lika mycket omsorg som i andra stadsdelar. Sammanställningen av bokslutet för Stockholm 2017 visar att äldre i stadsdelen oftare får avslag än i andra stadsdelar. 78 procent av de äldre som ansökte om servicehus och 32 procent av de som ansökte om vård- och omsorgsboende fick nej på sina ansökningar. Det är de högsta siffrorna i hela Stockholm.

Många äldre har överklagat beslut om vård- och omsorgsboenden, och många har också fått rätt. 23 procent av alla beslut om vård- och omsorgsboende i Hägersten-Liljeholmen 2017 överklagades vilket är klart högst av alla stadsdelar. Av 37 överklaganden fick 15 rätt. Av de 13 andra stadsdelarna har bara tre en högre andel som går emot nämnden.

Att så många överklagar och att så många får rätt på sina ansökningar visar att rättssäkerheten i Hägersten-Liljeholmen är i fara. Hur är det för alla de äldre som inte kan eller orkar, eller som saknar en anhörig som kan överklaga åt dem? Detta är oacceptabelt och vi har lagt en skrivelse i nämnden om detta. Vi anser att beslut om avslag på äldreboende ska tas av politikerna i stadsdelsnämndens sociala delegation och inte av enskilda tjänstemän. Detta för att garantera likvärdigheten.

Den rödgröna majoriteten lovade att de äldre skulle få mer vård. Tyvärr blev det tvärtom. De äldre i Hägersten-Liljeholmen blev lurade.

Du som har arbetat hårt och betalat skatt hela ditt liv ska kunna lita på att du får hjälp när du behöver det. Vi liberaler kommer alltid att slåss för äldres rätt till bättre omsorg.

Abit Dundar ( L), vice ordförande i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Bild: Alexander Farnsworth

Publicerad 08:30, 29 april 2018
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: