Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

L: Fler festlokaler behövs när stadsdelar förtätas

DEBATT. I helgen var många stockholmare ute i nöjes- och nattlivet. Liberalerna vill se en öppnare och mer välkomnande attityd till nöjeslivet från politiskt håll. En stad som lever även på natten, där många rör sig utomhus, är en tryggare och roligare stad. Till exempel vill partiet att Stockholms stad ska ha en nöjeslivsstrategi så att tillfällena och lokalerna för nattliv, konserter och kultur inte försvinner när staden växer och förtätas.

Man ska få ha fest även i en stad. Vi vill att nya byggprojekt, förtätning av stadsdelar och nya områden planeras så att det går att skapa plats för konserter och festlokaler utan att störa grannar. Det kräver fler medelstora festlokaler, och vi beklagar att sådana försvunnit de senaste åren till följd av majoritetens beslut, som exempelvis Debaser Medis. Stoppa inte festen.

Liberalerna vill förbättra möjligheterna att åka kollektivt på natten, så att klubbesökare och andra kan ta sig hem säkert och tryggt efter festen.

Vi liberaler vill se ökad pendeltågstrafik på natten och införa fler turer med flexibla nattstopp i kollektivtrafiken, vilket innebär att bussen kan stanna där resenären vill gå av istället för att fortsätta till nästa hållplats. Då kan fler åka kollektivt istället för att ta taxi. Den som vill ta sig hem från krogen på natten ska kunna göra det på ett tryggt sätt och utan oro.

Liberalerna menar att en stad som lever dygnet runt, där fler människor vill och vågar röra sig i staden även kvällar och nätter, bidrar till en tryggare stad. En levande stad, där fler rör sig även på natten, är en tryggare stad. Men mer måste göras för att öka tryggheten. Vi måste öka antalet poliser i Stockholm och stödja upp med kommunala ordningsvakter. Alla ska våga röra sig ute i Stockholms nattliv.

Rasmus Jonlund (L), vice ordförande i kulturnämnden

Liberalernas förslag
Bort med danstillståndet. Danstillståndet är ett exempel på förmyndarpolitik som måste bort. Vi beklagar att regeringen har dragit ut på det. Det är en enkel sak som det inte finns någon anledning att dra i långbänk
-Fler klubbar ska få möjlighet att ha tillstånd till klockan fem. Regelefterlevnaden ska kontrolleras och klubbar som inte följer överenskommelser kring t.ex. ljudnivå ska kunna förlora tillståndet.
-Fler poliser till Stockholm, och fler kommunala ordningsvakter som kan arbeta trygghetsskapande.
-Utbildning för festivalarrangörer och ordningsvakter för att upptäcka och agera mot sexuella trakasserier i nöjeslivet.
-Flexibla nattstopp i kollektivtrafiken, vilket innebär att bussen kan stanna där resenären vill gå av förutsatt att det är trafiksäkert.
-Inför en nöjeslivsstrategi för att till exempel klubb- och nöjeslokaler ska planeras in i tid när staden växer.
-Enklare för kulturskapare att genomföra evenemang, bland annat ”one stop shop” för tillståndsgivning. Staden ska ha en öppen och välkomnande attityd till kulturskapare och evenemang.

Publicerad 14:00, 31 augusti 2018
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: