Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

bättre och sverigekarta

Bättre stadsdel – ett av 106 nyhetsmedier som får statligt redaktionsstöd

Mediestödsnämnden har beslutat att ge redaktionsstöd till 106 nyhetsmedier i Sverige. Det skriver nämnden i ett pressmeddelande.

Stödet, sammanlagt drygt 91 miljoner kronor, ges till allmänna nyhetsmedier som har behov av stöd för sin redaktionella verksamhet. Bättre stadsdel är en av dem.

Det kom in 126 ansökningar och bland de 106 som valdes ut för stöd är majoriteten traditionella dagstidningar, men även gratistidningar och webbtidningar får del av det.

Mediestödsnämnden skriver i sitt beslut om Bättre stadsdel:
”Bättre stadsdel startade 2014 och nu har tidningen blivit en lättillgänglig kanal för lokala nyheter till en betydande del av invånarna. Nätverket av kontakter inom en rad olika delar av närsamhället är stort. För att kunna bygga och upprätthålla nätverk och ta sig an det ökade inflödet av rapporter och artiklar krävs framförallt mer tid och resurser.”

LÄS ÄVEN: Bättre stadsdel tilldelas statligt mediestöd

Så fördelas redaktionsstödet

  • 74 miljoner kronor fördelas mellan 57 dagstidningar
  • 9 miljoner kronor fördelas mellan 24 gratistidningar
  • 7 miljoner kronor fördelas mellan 22 webbtidningar
  • 1 miljon kronor fördelas mellan 3 radio- och tv-kanaler

Redaktionsstöd lämnas i mån av tillgång till medel. Summan av det totala sökta redaktionsstödet i ansökningarna uppgick till drygt 650 miljoner kronor och nämnden justerade därför ned stödnivån till de sökande.

Listan med samtliga 106 nyhetsmedier som tilldelas statligt redaktionsstöd

Redaktionsstödet

Redaktionsstödet är en del av mediestödsförordningen och kan ges till allmänna nyhetsmedier som har behov av ekonomiskt stöd för sin redaktionella verksamhet. Stödet kan lämnas till alla typer av allmänna nyhetsmedier som dagspress, gratistidningar, webbaserade medier och i år även till nyhetsverksamheten inom radio. Syftet med stödet är att förbättra förutsättningarna för nyhetsförmedling.

Publicerad 15:15, 26 oktober 2021

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: