Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Karta över Hägersten-Älvsjö+Mats Falck

Nu kan du prenumerera på lokala nyheter i Hägersten-Älvsjö – välkommen!

Populära Hägersten-Älvsjö växer och nu lägger Bättre stadsdel in en högre växel. Var med och gör våra stadsdelar ännu bättre, satsa en tjuga och du är med och bygger Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion.

Förra året slogs Hägersten-Liljeholmen ihop med Älvsjö och om ett par år har vi vuxit om Södermalm. Snart är vi alltså inte bara Stockholms, utan även Sveriges största stadsdelsområde med 135 000 invånare. 

Ett så stort, spännande och expansivt område med så många invånare behöver en ännu bättre journalistisk bevakning. Därför bjuder vi nu in alla invånare att bygga denna lokala bevakning. 

Idag är det därför premiär för Bättre stadsdel prenumeration. Priset är 20 kronor per månad eller 200 kronor för ett helår. Välkomna att prenumerera! Du kan starta redan nu på Bättre stadsdels prenumerationssida.

Frågor till Mats Falck, redaktör och ansvarig utgivare för Bättre stadsdel:

Varför en prenumerationstjänst?
För att få mer resurser till redaktionen, skapa ännu bättre bevakning av området, göra fler röster hörda, utveckla sajten, anställa journalister och ge ännu bättre service till användarna. 

Varför just nu?
Expansiva Hägersten-Älvsjö är ett attraktivt område och här byggs allt fler bostäder. Vet vet alla att förtätningen är stor, det byggs helt enkelt överallt. Om tre år har vår del av Stockholm vuxit om Södermalm och blivit Sveriges största stadsdelsområde med cirka 135 000 invånare. Ett så stort bevakningsområde med så många invånare behöver en ännu bättre journalistisk bevakning. 

Förra året slogs Hägersten-Liljeholmen ihop med Älvsjö, och samtidigt gick de lokala gratistidningarna Direktpress och Mitti ihop, och i ett slag försvann en av tre redaktioner med ambitionen att bevaka det växande området. 

LÄS ÄVEN: Nya rekord för Bättre stadsdel

Ganska snart efter sammanslagningen började allt fler läsare höra av sig till redaktionen med nyhetstips och förslag på vad vi ska bevaka. Att området förlorat nyhetsbevakande lokalredaktioner blev påtagligt, behovet av att veta vad som händer lokalt är stort.

Hur vet ni att det ni gör är rätt?
– Bättre stadsdel är helt beroende av användarna. Redaktionen försöker hela tiden lyssna på vad läsarna vill att vi ska bevaka och skriva om. Innan vi lanserat prenumerationstjänsten har vi i olika fokusgrupper försökt ta reda på vad läsarna vill ha och hur mycket de är beredda att betala. 

Vad tjänar prenumeranten på att prenumerera?
– I dagsläget producerar Bättre stadsdels redaktion cirka 100 artiklar i månaden som läsarna fram till nu kunnat ta del av utan kostnad, tack vare annonsintäkter från lokala företag och organisationer, presstöd samt frivilliga insatser från ett urval av skribenter.

Redaktionen, som består av ett lokalt nätverk av skribenter och fotografer, ska nu satsa på ett utökad och bättre utbud till prenumeranterna. Ju fler prenumeranter, desto mer resurser till nyhetsbevakningen. Ju mer resurser, desto bättre bevakning.

Alla prenumeranter som vill får även Bättre stadsdels nyhetsbrev fyra gånger per vecka. Finns intresse kan även kontakter tas med lokala partners för lokala samarbetsprojekt för prenumeranter.

LÄS ÄVEN: Bättre stadsdel tilldelas statligt mediestöd

Hur fungerar prenumerationen?
– Man betalar via Klarna månadsvis eller per år med automatisk förlängning. Vid årsprenumeration betalar man endast för 10 månader, det vill säga 200kr. Det är enkelt att säga upp prenumerationen och det kan göras när som helst.

Även i fortsättningen är sajten öppen, så tillvida att kan alla se vad redaktionen publicerar, det handlar om rubrikerna och inledningen av artiklarna. Fortfarande har redaktionen möjlighet att publicera artiklar utanför prenumerationstjänsten.

Varför just 20 kronor i månaden? 
– Alla intäkter från prenumeranterna betyder mycket för redaktionen. Samtidigt vill vi ta ut en så låg avgift som möjligt, eftersom Bättre stadsdel vill vara en viktig del av livet i vår del av Stockholm. För de som tecknar en årsprenumeration blir månadskostnaden 17 kronor.

Varför prenumeration? Hade inte frivillig insamling av pengar varit bättre?
– Redaktionen har testat frivilliga bidrag via swish, tyvärr utan framgång.
Idag täcks redaktionens kostnader av annonsintäkter samt av en mindre del statligt presstöd. Med prenumerationer får Bättre stadsdel ytterligare ett ben att stå på. 

Hur många prenumeranter måste Bättre stadsdel ha för att det ska ge någon effekt, för att till exempel anställa fler journalister? 
– När Bättre stadsdel har uppskattningsvis över 2 000 prenumeranter kan redaktionen börja anställa journalister eller köpa mer fler omfattande frilansmaterial som artiklar och bilder.

Vad vill du läsa om på Bättre stadsdel? Vad vill du att redaktionen ska bevaka? Hör av dig med tips till redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Bättre stadsdel startade 2014
-Battrestadsdel.se är den lokala nyhetssajten i området kring röda linjen: Hägersten-Liljeholmen-Älvsjö-Bredäng-Hornstull
-Sajten har växt stadigt sedan starten 2014 och under 2020 och 2021 har läsarrekord slagits. Ofta ligger antalet unika läsare på 20 000 i veckan.
-Bättre stadsdels sociala medier Facebook-sidan, Facebook-gruppen, ​Twitter, och Instagram, samt nyhetsbrev och nyhetsnotiser har sammanlagt över 27 000 följare.
-Battrestadsdel.se har på så sätt över 1 miljon sidvisningar årligen och är största lokala nyhetssajten i området.
-Läs mer om Bättre stadsdel på sidan: Detta är Bättre stadsdel

Välkommen att starta din prenumeration redan nu på Bättre stadsdels prenumerationssida.

Publicerad 15:35, 8 juni 2021

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Färgfabriken höstmarknad i Färgfabrikens Kafé

    1 oktober kl.09:30 - 14:00
  2. Höstfest i Västertorp centrum

    1 oktober kl.10:00 - 16:00
  3. Fotoutställning på Gröndals bibliotek – om färgfabriken

    1 oktober kl.11:00 - 18 november kl.17:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: