Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

”Vi arbetar för att öka tryggheten”

Publicerad 16:27, 23 november 2016

Hallå där Johan Ax Riise, JM, hur ser ni på trafiksäkerhetssituationen generellt i Sjöviksbacken idag? Hur kan den förbättras ytterligare?

– Sjöviksbacken är en huvudgata med hög trafikbelastning i brant lutning. Trafiksituationen för Sjöviksbacken kan förbättras genom sänkt hastighet.

Johan Ax Riise, JM

Ni har enligt uppgift tagit bort ett övergångsställe i backen. När kommer ni ersätta det med en likvärdig lösning?
– Vi har inte tagit bort något övergångsställe, vi har flyttat två övergångsställen i Sjöviksbacken enligt gällande trafikanordningsplan. En trafikanordningsplan, TA-plan, innehåller fakta om ett vägarbete och hur det ska märkas ut. För att sätta ut, underhålla och ta bort vägmärken och skyddsanordningar vid vägarbeten krävs tillstånd av väghållningsmyndigheten (trafikkontoret).

– Vi arbetar med att ta fram en provisorisk lösning med trafikkontoret och Keolis och vår förhoppning är att detta ska vara klart inom de närmaste dagarna. Detta är egentligen inte vår fråga utan vi måste förhålla oss till trafikkontorets regler.

Hur ser ni på placeringen av de fartgupp som är där idag? En del menar att det skulle behövas flyttas då nu ligger vid det övergångsstället som är borttaget.

– Fartguppen är inte våra utan trafikkontorets. Vi tittar på en lösning att flytta dessa fartgupp. Fartguppen kommer tas bort så fort vi har utfört de provisoriska farthinder vid det nya övergångsstället.

Vilket ansvar har JM för trafiksäkerheten i backen?
– JM har ett ansvar att se till att trafiksäkerheten sköts enligt antagen TA-plan och ha ett samarbete med staden att JM:s åtagande sköts.

– Hastighetsövervakning av Sjöviksbacken måste skötas av polisen och driften av backen skall trafikkontoret sköta som tidigare. Vi tar till oss av den återkoppling vi fått och tittar om vi kan hitta en lösning för att öka säkerheten för dom som ska ta sig över gatan. Naturligtvis följer vi de krav som ställs på oss.

Vad säger ni till de boende/föräldrar och barn som inte känner sig trygga där idag?
– Det är beklagligt att dom inte känner sig trygga i sin stadsmiljö, och vi arbetar för att öka denna trygghet. Även om vi naturligtvis har följt de krav som ställs på oss, ser vi nu över om vi kan göra något ytterligare för att bidra till den upplevda tryggheten.

 

Text: Mats Falck
Bild: Alex Farnsworth

Läs mer:
”Det känns lite läskigt nu”

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:alla-casinon-2020
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: