Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Folk blir beroende av den här sortens behandling”

ENTREPRENÖR. På Hägerstensvägen 131 i Aspudden ligger Salong Extension, en av Sveriges mest framstående skönhetssalonger specialiserad på ögonfransförlängning.

– Detta är världens roligaste jobb. Det händer mycket hela tiden i den här branschen. Man trodde att man visste allt, men det kommer hela tiden nya produkter och nya tekniker, det är det som är så kul, säger Bitte ‘Ebba’ Ebbersten, som driver företaget.

Ebba berättar att det är mycket att ta hänsyn till när man förlänger ögonfransar – former, vinklar, avstånd från huden, att se till att fransarna inte klibbar ihop.

Lashia (6 of 12)

– Folk blir beroende av den här sortens behandling för det blir så snyggt. Att förlänga ögonfransar är ett designjobb som går ut på att hitta den ultimata formen som passar just den enskilda kunden. Kunderna kommer till oss i genomsnitt var tredje vecka, så man får en relation till dem, det är jättekul och inspirerande. Vissa av våra stammisar har gått hos oss sedan vi startade.

Det hela började år 2006 med att Ebba och hennes dotter Mimmi tog emot kunderna i källarvåningen i sin villa i Aspudden.
– Då var ögonfransförlängning fortfarande nytt i Sverige så det var svårt i början att få kunder. De första fransförlängningarna gjordes runt år 2003.

För tre år sedan flyttade salongen till lokalen på Hägerstensvägen. Sedan dess har den blivit alltmer populär.

Lashia (10 of 12)

Trots sex britsar och tretton medarbetare som gör fransar, har salongen en kötid på cirka två till tre månader. Ebba och hennes kollegor har fullt upp.
– Vi har både heltidsanställda och de som jobbar extra.

I en annan lokal, ett stenkast från Salong Extension, driver Ebba dessutom Lashia AB, ett företag som ordnar utbildningar i ögonfransförlängning.
– Det började med att några kunder ville gå kurs. Det är inte lätt att förlänga ögonfransar så att det blir fint. Man måste kämpa för att bli bättre. Jag brukar säga att det tar ungefär lika lång tid som att ta körkort. Det är mycket som måste klaffa.

Lashia (2 of 12)

En utbildning börjar med en intensiv vecka, som sedan följs upp regelbundet under månaderna som följer. Från starten har Ebba och hennes kollegor utbildat omkring 900 personer.

Nu finns även utbildningar och en salong i Australien eftersom Mimmi och hennes familj flyttat dit.

Två av de som gått Lashias utbildning vann nyligen SM i ögonfransförlängning och tävlade i helgen i finalen i Lash Wars i Las Vegas, USA:s största skönhetsmässa. Mimmi medverkade som domare för andra året i rad. En kom tvåa i kategorin volym och en tvåa i kategorin classic fransförlängning.
– Båda har gått Lashias utbildning. Vi är så stolta, säger Ebba.

Text: Adam Ekstrand
Foto: Alex Farnsworth

Publicerad 22:30, 29 juni 2016
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: