Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Folk blir beroende av den här sortens behandling”

ENTREPRENÖR. På Hägerstensvägen 131 i Aspudden ligger Salong Extension, en av Sveriges mest framstående skönhetssalonger specialiserad på ögonfransförlängning.

– Detta är världens roligaste jobb. Det händer mycket hela tiden i den här branschen. Man trodde att man visste allt, men det kommer hela tiden nya produkter och nya tekniker, det är det som är så kul, säger Bitte ‘Ebba’ Ebbersten, som driver företaget.

Ebba berättar att det är mycket att ta hänsyn till när man förlänger ögonfransar – former, vinklar, avstånd från huden, att se till att fransarna inte klibbar ihop.

Lashia (6 of 12)

– Folk blir beroende av den här sortens behandling för det blir så snyggt. Att förlänga ögonfransar är ett designjobb som går ut på att hitta den ultimata formen som passar just den enskilda kunden. Kunderna kommer till oss i genomsnitt var tredje vecka, så man får en relation till dem, det är jättekul och inspirerande. Vissa av våra stammisar har gått hos oss sedan vi startade.

Det hela började år 2006 med att Ebba och hennes dotter Mimmi tog emot kunderna i källarvåningen i sin villa i Aspudden.
– Då var ögonfransförlängning fortfarande nytt i Sverige så det var svårt i början att få kunder. De första fransförlängningarna gjordes runt år 2003.

För tre år sedan flyttade salongen till lokalen på Hägerstensvägen. Sedan dess har den blivit alltmer populär.

Lashia (10 of 12)

Trots sex britsar och tretton medarbetare som gör fransar, har salongen en kötid på cirka två till tre månader. Ebba och hennes kollegor har fullt upp.
– Vi har både heltidsanställda och de som jobbar extra.

I en annan lokal, ett stenkast från Salong Extension, driver Ebba dessutom Lashia AB, ett företag som ordnar utbildningar i ögonfransförlängning.
– Det började med att några kunder ville gå kurs. Det är inte lätt att förlänga ögonfransar så att det blir fint. Man måste kämpa för att bli bättre. Jag brukar säga att det tar ungefär lika lång tid som att ta körkort. Det är mycket som måste klaffa.

Lashia (2 of 12)

En utbildning börjar med en intensiv vecka, som sedan följs upp regelbundet under månaderna som följer. Från starten har Ebba och hennes kollegor utbildat omkring 900 personer.

Nu finns även utbildningar och en salong i Australien eftersom Mimmi och hennes familj flyttat dit.

Två av de som gått Lashias utbildning vann nyligen SM i ögonfransförlängning och tävlade i helgen i finalen i Lash Wars i Las Vegas, USA:s största skönhetsmässa. Mimmi medverkade som domare för andra året i rad. En kom tvåa i kategorin volym och en tvåa i kategorin classic fransförlängning.
– Båda har gått Lashias utbildning. Vi är så stolta, säger Ebba.

Text: Adam Ekstrand
Foto: Alex Farnsworth

Publicerad 22:30, 29 juni 2016
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Fotoutställning på Gröndals bibliotek – om färgfabriken

    1 oktober kl.11:00 - 18 november kl.17:00
  2. Nya orgeln i Uppenbarelsekyrkan – konserter och guidad visning

    2 oktober kl.10:00 - 9 oktober kl.20:30
  3. Förmiddagskurser i kreativt skapande!

    4 oktober kl.10:00 - 8 november kl.12:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: