Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Grunewald (5 of 8)

”Jag heter Grünewald och kan nu titulera mig konstnär”

Om du ska flanera längst Hägerstensvägen och är sugen på en kopp kaffe och lite umgänge med en person med ett väldigt känd namn inom Konstsverige ska du definitivt titta in i aktivitetshuset Fenix.

På Hägerstensvägen 162 i Fenix lokaler har BernHard Grünewald konstutställning, hans debututställning. Han bor mittemot.
Grunewald (3 of 8)

BernHards farfar Isaac Grünewald är känd som Sveriges svar på Picasso. Minst 22 andra i BernHards släkt har varit konstnärer.

Grunewald (4 of 8)

Den före detta lokaljournalisten, dagispedagogen och bildläraren pratar om allt möjligt – konst generellt, sin farfar Isaac och Elsa Grünewald (också internationellt känd konstnär), Aspuddens historia, hans homosexualitet, sin mammas AnnBritts jobb som fängelsedirektör… den planerade 20 minuters intervjun blev snabbt ett två timmar långt möte.

Grunewald2 (1 of 1)

’Den Svenska stridsvagnen’ heter BernHards skämtbild från förra valet

– Jag kan nu titulera mig som konstnär, nummer 23 i släkten, säger BernHard och skrattar. Men eftersom namnet Grünewald är upptaget och upphovsrättsskyddat signerar jag alltid med BernHard istället. Men jag är stolt över mitt namn.

1991 Singelliv

”Singelliv” 

Om farfar Isaac var expressionist är BernHard definitivt post-modernist. En del av av hans konst är mycket ödslig och politiskt inkorrekt.
– Välkommen till undersköna Aspudden – småstaden som råkar ligga som en egen, lagom sömnig, lagom pigg stadsdel i kanten av Stockholms stad, skriver BernHard i ett blad i samband med utställningen.

Text och foto: Alex Farnsworth

Vernissagen på Facebook: Jag bor på Hägerstensvägen 163

Fenix på Facebook

Grunewald (6 of 8)

’Det finns många olika sätt att se’ heter BernHards hyllning till sin farbror konstären Iván Grünewald.

Publicerad 10:50, 20 februari 2016
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: