Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Aspudden-radhus

Tre villor rivs – ersätts med 15 lägenheter

På Schlytersvägen 5-9 i Aspudden ska nu tre villor rivas och ersättas med stadsradhus med 15 bostadsrätter. Försäljningen startade i veckan och intresset är stort.

– Det är jättetråkigt att de pittoreska röda stugorna försvinner. Det känns som en lyxsanering av området som har pågått ett tag. Det började med att ett flertal hyreshus med lägenheter renoverades så att flera av hyresgästerna inte hade råd att bo kvar, säger Ulrika Dahlberg, granne till de nya husen.

röda stugor aspudden

Det är Notar som säljer de nya så kallade stadsradhusen och i deras annons står det:
– Ett spektakulärt och unikt boende med en hög livskvalitet, goda kommunikationer samt stad och natur som närmsta granne är vad som väntar er i er nya högkvalitativa bostad.

schlytersvagen-5-9_3

Nicklas Talvitie är ansvarig mäklare på Notar.

– Budgivningen startade i veckan och det går framåt, sakta men säkert. Det är inte jättevanligt att man har budgivning på nyproduktion men vi har det på den första etappen för att hitta rätt prisnivå. resten kommer sedan att säljas till fast pris, säger han som säljer bostäderna åt Boform Fastighetsutveckling.

Nicklas mäklare Notar

Några hundra har anmält intresse för bostäderna och Nicklas Talvitie hoppas vara klar med försäljningen av de första bostadsrätterna före helgen.

På onsdagskvällen hade de tre bostäderna ökat med 20 000 till 650 000 kronor från utgångpriset på 7,5-8,5 miljoner.

– Det svåraste är att veta var den största bostaden ska ligga prismässigt. Den är på drygt 150 kvadratmeter och det finns inte så många i den storleken i detta område.

Alla tre huskropparna med de sammanlagt 15 så kallade stadsradshusen planeras vara inflyttningsklara senast till årskiftet.

Vad skiljer dessa stadsradhus från andra motsvarande?
– Högt fritt läge och de har en låg avgift, bergvärmepump i varje huskropp vilket gör driftkostnaden låg. Sen är det ett lite exklusivare materialval samt att varje bostad har egen takterrass och uteplats.

Hur nära Essingeleden ligger bostäderna?
– Det är en subjektiv fråga och är svår att svara på. 

Många i detta området undrar vad som händer, om det nu kommer att rivas ännu fler villor?
– Man ska inte känna sig nervös att det ska komma upp 300 nya stadsradhus. De tre familjer som sålt till Boform har gjort det av egen fri vilja.

Text: Mats Falck

schlytersvagen-5-9-aspudden 4

 

Publicerad 11:09, 11 februari 2016
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: