Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“4H-gården är den viktigaste platsen”

PROFILEN. Förra veckan fick Daniella från Västertorp ta emot Stockholms idrottsnämnds Ungdomsledarstipendium. Som ledare med “extraordinära ledaregenskaper” på Eolshälls 4H-gården är hon väldigt tacksam över att gården finns och hur den format henne.

Daniella Lillieroth Charalambous bor i Västertorp  och pluggar sista året på samhällsvetenskapliga programmet på Globala gymnasiet. Ibland jobbar hon på dagsläger på Eolshälls 4H-gård. Bättre stadsdel rapporterade förra veckan när hon tog emot ungdomsledarstipendiet.

Grattis! Hur känns det?
– Det känns helt fantastiskt, vilken ära! Det var verkligen en överraskning.

Hur gick det till?
– Eolshälls 4H:s gårdsföreståndare, Annika Eriksson, var den som nominerade mig och jag hade ingen vetskap om det förrän jag fick ett mejl där det stod att jag blev tilldelad. Jag känner så mycket tacksamhet till Eolshälls 4H som har format mig och gett mig otroliga lärdomar. Från det att jag började på gården som en ponnyvarvsledare när jag var 11 år till att jag nu som 18-åring är klubbledare och sitter i styrelsen som ledamot.

daniella 4h

Vad betyder Eolshälls 4H-gård för dig?
– Det har varit och fortsätter att vara den viktigaste platsen under min ungdom. Jag har fått massor av vänner, både djur och människor, unga som äldre. Det har varit en plats där jag har kunnat växa, hitta förebilder att se upp till och själv försöka vara den bästa förebilden jag kan vara för dem som ser upp till mig. Det har varit en plats där jag, och många andra, har kunnat ha fantastiskt kul samtidigt som jag lärt mig om omvärlden, djuren och ledarskap.

daniella 4h

Vad händer i ditt liv nu?
– I nuläget så funderar jag intensivt på vad jag ska göra efter att jag tagit studenten. Jag har funderat på att ansöka om att åka på IFYE-utbyte (International 4H Youth Exchange), vilket är att att utbyte som Sveriges 4H arrangerar med hjälp av samarbetsländer. När man åker som IFYE får man ta del av värdlandets vardag under en period som varierar mellan sex veckor och sex månader.

– Jag vill ge ett enormt tack till alla fantastiska medmänniskor jag lärt känna under mina år av ideellt arbete! Vi har både haft otroligt roligt tillsammans och lärt oss av varandra.

Text: Erica Gilbertson
Bild: Mats Falck

nominering

Publicerad 12:41, 16 november 2016
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: