Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

”4H-gården är den viktigaste platsen”

PROFILEN. Förra veckan fick Daniella från Västertorp ta emot Stockholms idrottsnämnds Ungdomsledarstipendium. Som ledare med ”extraordinära ledaregenskaper” på Eolshälls 4H-gården är hon väldigt tacksam över att gården finns och hur den format henne.

Daniella Lillieroth Charalambous bor i Västertorp  och pluggar sista året på samhällsvetenskapliga programmet på Globala gymnasiet. Ibland jobbar hon på dagsläger på Eolshälls 4H-gård. Bättre stadsdel rapporterade förra veckan när hon tog emot ungdomsledarstipendiet.

Grattis! Hur känns det?
– Det känns helt fantastiskt, vilken ära! Det var verkligen en överraskning.

Hur gick det till?
– Eolshälls 4H:s gårdsföreståndare, Annika Eriksson, var den som nominerade mig och jag hade ingen vetskap om det förrän jag fick ett mejl där det stod att jag blev tilldelad. Jag känner så mycket tacksamhet till Eolshälls 4H som har format mig och gett mig otroliga lärdomar. Från det att jag började på gården som en ponnyvarvsledare när jag var 11 år till att jag nu som 18-åring är klubbledare och sitter i styrelsen som ledamot.

daniella 4h

Vad betyder Eolshälls 4H-gård för dig?
– Det har varit och fortsätter att vara den viktigaste platsen under min ungdom. Jag har fått massor av vänner, både djur och människor, unga som äldre. Det har varit en plats där jag har kunnat växa, hitta förebilder att se upp till och själv försöka vara den bästa förebilden jag kan vara för dem som ser upp till mig. Det har varit en plats där jag, och många andra, har kunnat ha fantastiskt kul samtidigt som jag lärt mig om omvärlden, djuren och ledarskap.

daniella 4h

Vad händer i ditt liv nu?
– I nuläget så funderar jag intensivt på vad jag ska göra efter att jag tagit studenten. Jag har funderat på att ansöka om att åka på IFYE-utbyte (International 4H Youth Exchange), vilket är att att utbyte som Sveriges 4H arrangerar med hjälp av samarbetsländer. När man åker som IFYE får man ta del av värdlandets vardag under en period som varierar mellan sex veckor och sex månader.

– Jag vill ge ett enormt tack till alla fantastiska medmänniskor jag lärt känna under mina år av ideellt arbete! Vi har både haft otroligt roligt tillsammans och lärt oss av varandra.

Text: Erica Gilbertson
Bild: Mats Falck

nominering

Publicerad 12:41, 16 november 2016
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: