Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

henriksberg 003

Debatt: “Nu ska man pressa in ytterligare människor på denna yta”

Inlägg angående nyheten om att den strandnära fastigheten Henriksberg nära Axelsberg sålts till byggutvecklaren SSM. Säljare är en stiftelse.

DEBATT. Visst är det anmärkningsvärt att en stiftelse år efter år kan agera precis hur den vill, utan att ta hänsyn till stiftarnas vilja och intentioner. I detta fall paret Pahlstedt, som utan arvingar ville att den gamla industrimiljön skulle bevaras och underhållas och därför bestämde sig för att bilda en stiftelse.

Stiftelsens styrelse, som bestod av två bröder mellan 2005 och 2016, var inte legitim. Den hade inte följt stiftarnas intentioner på någon enda punkt och den kunde fortsätta så år efter år, eftersom Länsstyrelsens granskning de senaste 20 åren varit helt obefintlig.

Efter en anmälan förra året företogs en granskning, där man fann att redovisningarna hade stora brister och revisorn fick därför gå.

Trots detta tänkte Länsstyrelsen låta bröderna få fortsätta som förut och vara de enda ledamöterna, men ändrade sig och utsåg så småningom ytterligare tre ledamöter 2016.

Denna “proffsstyrelse” har nu, tvärt emot stiftarnas avsikt och vilja, sålt marken till ett byggföretag. Så mycket är tydligen lagstiftning och myndighetsuppföljning kring stiftelser värd!

Vill igen framhålla, att ingen är emot en nybyggnation som är anpassad till de gamla (skyddsvärda) industribyggnaderna och miljön i övrigt. Detta gäller inte minst den 4H-gård som ligger alldeles intill industritomten.

Slutligen bör noteras, att när stadsbyggnadskontoret för snart tre år sedan presenterade byggplanerna för 200 lägenheter på Henriksberg, var de flesta tunga remissinstanser mycket kritiska till denna hårdexploatering.

Men stadsbyggnadskontorets tjänstemän hade valt att inte redovisa flertalet av dessa invändningar, när förslaget förelades stadsbyggnadsnämnden för beslut.

Vi har ett otaliga gånger påpekat detta för stadsbyggnadskontorets handläggare och chefer, men tystnaden har varit kompakt. Och nu ska man pressa in ytterligare människor på denna yta.

Bertil Norrhall, Hägersten

Publicerad 14:06, 22 november 2017
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: