Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Det blev ett fantastiskt gensvar på insamlingen till Francesca”

INSÄNDARE. Det blev ett fantastiskt gensvar på insamlingen till Francesca, som sitter vid t-banan Axelsberg. 2500 kronor saknades och behövde vara Francesca tillhanda 5 januari för att hennes familj (barn, barnbarn och svärdotter) skulle kunna flytta tillbaka till huset de bodde i tidigare istället för att bo i tält i den iskalla vinterkylan i Rumänien.

Tack vare alla givmilda människor i Hägersten-Liljeholmen som såg min vädjan i Bättre Stadsdel kom hela 6680 kr in! 3000 kr överlämnades den 5 januari till henne (till elräkningen + 500 kr för mat mm). Francesca visade mig kvitto från Western Union som visade att alla pengar skickats till sin son i Rumänien. Familjen slapp därför bo i tältet och kunde flytta in i huset igen.

Övriga 3680 kr tänkte jag skulle täcka mediciner och läkarbesök för barnen + hemresa till Francesca eftersom hon väldigt gärna ville resa hem. En del av pengarna gick till mediciner och läkarbesök för barnen. Francescas barnbarn, en 9-månaders baby, hade fått kraftig hosta av att ha bott i tält men blev sedan bättre efter läkarvård.

Francesca reste dock ej hem som hon hoppats på. Anledningen var att hennes yngre syster blev hemskickad från längre sjukhusvistelse kort efter att familjen fått tillgång till huset. Systern mår dock inte alls bra efter sviterna av cancer som bland annat gjort att hon fått båda benen amputerade. Hon kan inte sköta toalettbesök vilket har lett till att bakterier har spridit sig i huset och därefter gjort att familjemedlemmarna blivit sjuka. Ganska nyligen fick de flytta in hos en släkting, men släktingen har nu precis kört ut dem på grund av trångboddhet.

Francesca har sparat en stor del av pengarna från insamlingen för att systern ska få komma in på sjukhem. Alla pengar från insamlingen har alltså överlämnats till Francesca. Men Francesca kan inte åka hem till Rumänien förrän hon fått ihop till hela summan så att systern får flytta in på sjukhem och familjen kan sanera huset och flytta tillbaka igen. 4000 kronor saknas för att betala den längre sjukhemsvistelsen och Francesca behöver dessutom bidrag för hemresan (ca 1300 kr för bussresa) och för familjens försörjning för tiden hon är i Rumänien.

Hjälp gärna genom att skänka direkt till Francesca eller swisha mig så överlämnar jag (se nummer på Francescas plakat/bilden eller på Facebook-sidan nedan).

Jag har också startat FACEBOOK-sidan FRANCESCA AXELSBERG för er som är intresserade av fortsatt information/kommunikation kring Francesca.
ylva

Ylva Fahl

Publicerad 00:38, 20 februari 2017
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

View Results

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: