Entreprenören: ”Jag valde Fruängen framför Odenplan”
fruängenHundra meter från Fruängens tunnelbaneplattform står en av Sveriges bästa konditor och rör om i chokladgrytorna. Bortom silvermedaljer och svenska mästerskap gör hon det hon tycker allra bäst om: att skapa praliner och göra bröllopstårtor.
Anicka Larsson, som ursprungligen är från gotländska Hemse är nu inne på sitt nionde år av chokladskapande på Hanna Paulis gata 29 i Fruängen. I en liten, nästan undangömd butik har hon tryckt in hela sitt chokladimperium på ca 100 kvadratmeter.
– Jag gör varje pralin för hand för att sedan transportera dem till nästa rum som fungerar som själva butiken.
Bakom de två rummen döljer sig kontor, lager och andra utrymmen.
– Det börjar bli lite trångt nu, säger Anicka Larsson, men hon varken vill eller tänker lämna Fruängen då det har blivit hennes andra hem.
Hon gjorde ett försök att etablera sig på Odenplan under ett par år, men det slutade vid ett ”försök” då hon inte kände nån lokal förankring i området. Därför avvecklade hon Odenplansförsöket och la allt fokus på lokalen i Fruängen.
Det har jag inte ångrat en sekund, men en lite större lokal uppe vid Fruängens centrum hade inte varit fel.
Text och bild: Kenny Bergander
Namn: Anicka Larsson
Yrke: Konditor/Chocolatier, driver eget företag
Född: Hallfreda, Gotland
Bor: Länna
Familj: Sambo, bonusbarn och två katter.
Största bedrift: Att starta eget, ta silver i Årets konditor 2010 och Guld i SM unga Bagare.
Aktuell: På Chokladfestivalen 2-5 oktober på Stockholmsmässan som utställare, medverkar i konditorernas café och sitter i juryn Årets konditor 2014.
instagram: @handgjortstockholm
Läs mer:
Mest lästa:
Följare 19,5k