Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Vi måste spara de gröna lungor som finns här”

Gröndals intresseförening är nöjda med Mark- och miljööverdomstolens nej till skolan vid Trekanten. Men Moderaterna kritiserar domen.

Som Bättre stadsdel rapporterade i veckan blir det inte någon ny skola vid Trekanten. Efterfrågan är stor på nya skolor i området men ifråga om den planerade skolan har det förekommit en konflikt mellan allmänintresset och strandskyddet.

Mark- och miljööverdomstolen har bedömt att strandskyddet väger tyngre och har därför stoppat byggplanerna, ett beslut som Gröndals intresseförening ställer sig bakom.

– Vi säger ja till skolan men nej till platsen. Vi är inte emot byggande men området kring Vinterviken och Trekanten är heligt. Vi måste spara de gröna lungor som finns här, säger Lennart Sundin, ordförande i Gröndals intresseförening.

Lennart Sundin hoppas att kommunen följer Solna kommuns exempel, där ett bygge stoppades i ett liknande fall inom strandskyddat område och där kommunen valde att inte överklaga.

– Det är nästan så att vi skrivit domen själva. Den har samma argument som vi. Domstolen säger att kommunen inte har gjort jobbet, det vill säga man måste utreda alternativa platser först innan man upphäver strandskyddet.

Moderaterna och Socialdemokraterna är däremot kritiska till beslutet, Moderaterna vänder sig till Socialdemokraterna för ett förslag om ett blocköverskridande samarbete i syfte att driva igenom projektet.

– Allianspartierna och Socialdemokraterna har gemensamt tagit ansvar för byggandet i Stockholms stad över mandatperioderna, därför behöver vi gemensamt uppvakta regeringen för att skyndsamt få till stånd lättnader i regelverket för Stockholms bästa. Det senaste året är fullt av olika exempel på hur statliga regelverk leder till att viktiga byggprojekt i Stockholm stoppas, säger Joakim Larsson (M) i Moderaternas pressmeddelande.

Joakim Larsson vill få till stånd ett möte med regeringen för att lyfta dessa frågor.

Bättre Stadsdel har sökt stadsbyggnadskontoret för besked om huruvida mark- och miljööverdomstolens beslut kommer att överklagas.

Text: Adam Ekstrand
Bild: Alex Farnsworth

 

 

Publicerad 14:08, 28 april 2016
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: