Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Det blir en blandning mellan ateljé, verkstad och konstnärshotell”

En ny konstateljé och verkstad – Konstilleri – öppnar i Ekensberg, Gröndal. Två kvällar i veckan är den öppen för allmänheten.

Det är Gröndalsborna Lidija Badel och Emmi Ahlstedt som tillsammans dragit  igång detta projekt. Tanken är att den nya lokalen på Gröndalsvägen 194 ska vara en slags blandning mellan öppen ateljé och konstnärshotell.

– Ateljén kommer till en början att ha öppet två dagar i veckan för de som vill komma förbi och till exempel snickra, måla eller sy. Det finns säkert många som exempelvis inte har en symaskin men som skulle vilja sy eller laga sina kläder, eller de som behöver en plats att såga eller verktyg att låna. Vi vill ge dem den möjligheten – alla måste inte äga en egen symaskin eller ha en komplett samling verktyg hemma, säger Lidija Badel och Emmi Ahlstedt.

Lidija Badel jobbar som jurist och har sysslat en del med musik på amatörnivå, och höll på med teater och dans när hon var yngre.

Emmi Ahlstedt jobbar som barnmorska och har tagit en del fotoredigerings- och konstkurser. Tillsammans med andra har de på ideell basis tidigare ordnat liknande aktiviteter i Gröndalsområdet men har nu bestämt sig för att starta en egen verksamhet på en mer professionell nivå.

atelje

Ateljén rymmer dels den utåtriktade verksamheten, som är öppen för allmänheten, och dels den andra som är avsedd för de medlemmar som hyr lokalen.  På det sättet liknar ateljén ett kontorshotell. De söker även aktivt efter folk som är intresserade av att hålla workshops och kurser, både inom ramen för KONSTilleris öppna verksamhet men också i egen regi.

På invigningen blir det utställningar, både tavlor och fotografier, samt workshops i serieteckning och smycketillverkning. Fokus på barn och ungdomar från kl 12, och efter kl 14 blir det mer inriktat på vuxna.

– Målet är att vi ska locka till oss inte bara bildkonstnärer utan också fotografer, snickare, folk som vill sy, författare, formgivare, designers etc. Alla som vänder sig till oss och som håller på med något kreativt är välkomna till oss, oavsett om man är ensam konstnär eller en grupp, säger Emmi Ahlstedt och Lidija Badel.

Ateljén kommer vara öppen måndagar och tisdagar 16-19.30.

Text och bild: Adam Ekstrand

Läs mer:
Konstilleris FB-grupp
Invigning

Publicerad 20:21, 7 november 2015
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Färgfabriken höstmarknad i Färgfabrikens Kafé

    1 oktober kl.09:30 - 14:00
  2. Höstfest i Västertorp centrum

    1 oktober kl.10:00 - 16:00
  3. Fotoutställning på Gröndals bibliotek – om färgfabriken

    1 oktober kl.11:00 - 18 november kl.17:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: