Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Färgfabriken öppnar sina utställningslokaler på Lövholmen

Till helgen öppnar Färgfabriken återigen sina utställningslokaler på Lövholmen. I höstas var Färgfabriken tvingad att stänga på grund av pandemin. I februari smygöppnade man ett kort tag och nu öppnar man igen med nya utställningar.

– Givetvis tar vi alla nödvändiga säkerhetsåtgärder för att garantera ett tryggt och smittsäkert besök, säger Karin Englund på Färgfabriken.

Årets Beckers-stipendiat Youngjae Lih arbetar med med sin installation i Färgfabrikens stora sal. Hans verk skapas i mötet mellan konst och teknik, mellan analogt och digitalt

I stora salen ställer årets Beckers konstnärsstipendiat Youngjae Lih ut. Han har en bakgrund som elingenjör och just hans intresse för teknik kännetecknar hans konst.

LÄS ÄVEN: Ny utställning: Hur kan Lövholmen utvecklas?

– Hans arbetssätt kan liknas vid ett slags baklängeskonstruktion, där konstnären plockar isär befintlig teknik eller återskapar historiska uppfinningar och modifierar dem med egenkonstruerade tillägg. I denna process utforskar han både teknikens och konstens uttryck.

Bland annat har Youngjae Lih undersökt fyren som tekniskt och symboliskt fenomen. Under arbetet med installationen har han själv satt sig in i och utfört olika hantverk, som inkorporerar alltifrån 16-mm film till 3d-printning.

✅  Prenumerera på Bättre stadsdels nyhetsbrev? Det gör du här👍  

I den andra lokalen i Färgfabriken öppnar samtidigt utställningen Jävla kritiker! Sex arkitekturkritiker från Sverige, Danmark och Norge lämnar kritik på en fiktiv byggnad. Utifrån den skrivna kritikern har sex arkitektkontor från dessa tre länder fått i uppgift att tolka och gestalta den skrivna kritiken i form av en modell.

Utställningen lyfter frågor om arkitektur och byggande: Finns det ett behov av arkitekturkritik? Vilken roll spelar kritiken för arkitekturen och för samhället? Hur bör kritiken och dess roll förändras för framtiden?

Bilder: Årets Beckers-stipendiat Youngjae Lih framför Färgfabriken. Ljuset som skymtar i det runda fönstret är en del i hans installation. Bild: Färgfabriken

Utställningen pågår 13 mars – 9 maj 2021 i stora salen som tar max 20 besökare samtidigt.

Publicerad 11:58, 11 mars 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: