Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Insändare: Staden kan få hjälp med elsparkcyklarna

INSÄNDARE. När jag är ute och går eller cyklar på Hägerstensvägen ser jag en hel del elsparkcyklar ligga vind för våg. Elsparkcyklarna är ett gissel för många, antalet olyckor med dessa cyklar ökar kraftigt och nu sänks deras maxhastighet på vissa gator. I Stockholm står stadens ansvariga helt handfallna, och säger att de inget kan göra. Enligt en jurist kan staden tillämpa befintliga trafikföreskrifter och forsla bort felparkerade fordon. 

I april 2019 ingick staden en avsiktsförklaring med elsparkcykelföretag. Företagen åtar sig att inom 120 minuter flytta på elsparkcyklar. Staden å sin sida åtar sig att lägga ut så kallade hotspots, markerade parkeringsplatser.  

Så här säger trafikborgarrådet (MP) i avsiktsförklaringen:

– Förhoppningsvis har vi hittat en väg framåt där vi pragmatiskt skapar bra lösningar både för stockholmarna och för klimatet, samtidigt som vi gynnar ny teknik och innovativa lösningar. 

Staden har nu fått hjälp med att flytta elsparkcyklar som står eller ligger olagligt. Tidningen Arbetsvärlden skriver 17 september 2019 att ”Bävrar byggde damm av elsparkcyklar”. En stor pråm har forslat bort en cirka femtio meter lång vall av elsparkcyklar runt Lilla Värtan. Enligt uppgift finns det numera fler elsparkcyklar än träd och buskar i Stockholms innerstad. Flanörer har nattetid sett bävrar släpat övergivna elsparkcyklar från Kungsträdgården ner i vattnet. 

Eftersom bävrarna är rödlistade kan man klassa elsparkcyklarna som ”sly och pinnar” så borde man kunna dumpa de 8000 subventionerade elcyklarna till ett värde av 400 miljoner kronor direkt i vattnet. 

Detta blir ett naturligt kretslopp för ett fossilbränslefritt Stockholm 2040, något som alla borde vara positiva till. Bävrarna visar oss vägen framåt genom sin innovativa lösning på problemet. 

Bengt Sundell , Aspudden 
Bild:
Steve, Cybularny

Publicerad 12:08, 24 oktober 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: