Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Lokala debutförfattare ordnar egen minibokmässa

Tre lokala debutförfattare anordnar en minibokmässa på Telefonplan i november. Det blir bokbord, tipsrunda med litteraturtema, författarsamtal och signering med de tre författarna bakom eventet.

Under senaste året har Ida Ömalm Ronvall, Hägerstensåsen, Tobias Söderlund, Liljeholmen och Sanna Mac Donald från Skogås debuterat som författare och genom sociala medier och vänner har de hittat varandra och nu anordnar de Bokträff Stockholm på Midsommargården tillsammans.

En förbjuden kärlekshistoria i början på 1900-talet, tonårssex och spöken på en prästgård är de tre historierna som de tre författarna ligger bakom.

– Då vi själva inspireras av att prata om böcker och skrivande med andra slog det oss att det vore kul att bjuda in till en dag för bokälskare, kommenterar Ida Ömalm Ronvall i ett pressmeddelande från författarna.

Alla tre tycker att det behövs fler forum för att diskutera litteratur och skrivande på ett avslappnat sätt. Bland annat har de inspirerats av liknande event på mindre orter runt om i landet.

– Kan de i de mindre städerna så kan väl vi också! Stockholm må vara stort och fullt av en massa aktiviteter, men vi hoppas kunna fylla en lucka för fler som gillar böcker lika mycket som vi, säger Sanna Mac Donald.

Under bokträffen kommer moderatorn Annica Janius att hålla i ett samtal med de tre debutanterna. Eftermiddagen kommer även att bjuda på boksignering, tipsrunda med bokpaket som pris, ett bokbord, fika med möten och boksnack. 

– Vi skriver alla för olika målgrupper och hoppas på att just det gör att det blir extra intressant och dynamiskt, säger Ida Ömalm Ronvall.

De tre författarna bakom eventet 17 november:
-Ida Ömalm Ronvall, 37, släppte under hösten ungdomsromanen ”Inte som du” (B.Wahlstöms), skriven tillsammans med Johanna Schreiber. Boken är en berättelse om kärlek och svek i ett Sverige där maktstukturerna mellan män och kvinnor har vänts upp och ner.

-Sanna Mac Donald, 34, debuterade i vintras med romanen ”Om allt vore annorlunda” (MiMa förlag), som under hösten även har släppts som pocket. Handlingen kretsar kring två förbjudna kärlekshistorier, i nutid och på 30-talet, och belyser hur dåtidens lagar lever kvar i form av normer än idag. 

-Tobias Söderlund, 30, har skrivit en skräckis som riktar sig mot åldrarna 9–12 och heter ”Prästgårdens Hemlighet” (Rabén & Sjögren). Det är den första delen i serien ”Spökkameran”. Boken tar avstamp i Borgvattnets prästgård, en verklig plats som sägs vara ett av världens mest hemsökta hus. Och det som händer där inne förändrar tillvaron totalt för en trio ungdomar.

Bild: Lisa Mattisson, Kajsa Göransson

Publicerad 21:20, 27 oktober 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: