Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Två nya konstgräsplaner på gång

Hägersten är på väg att få ytterligare ett par nya konstgräsplaner för fotboll. Är det skridskoåkarna som nu står på tur för en konstisplan?

Under flera år har nu MIK Fotboll kämpat för att få en konstgräsplan på Axelsbergs BP och nu är det på väg att bli verklighet. Dessutom ska det läggas konstgräs på 7-mannagrusplanen vid Hägerstensåsens bollplan.

– Vi tror att det kan ligga konstgräs på den planen på Hägerstensåsens BP redan i år, till vintern, i bästa fall i slutet av oktober, säger Hans Eriksson, på idrottsförvaltningen.

Prislappen för att lägga konstgräs på 7-mannaplanen ligger på runt tre miljoner kronor, ett så pass litet belopp så det inte kräver något beslut från politikerna utan tjänstemännen beslutar och genomför själva.

Att det blir konstgräs på denna 7-mannaplan har att göra med utvecklingen av Projekt Axelsberg. MIK Fotboll har fått medel från Arvsfonden till en bollplan för blinda i Axelsberg, men samtidigt förs det även diskussioner om att förlägga en avloppstunnel vid Axelsbergs BP.

Dessa tunneldiskussioner kan dra ut på tiden och för att pengarna från Arvsfonden inte ska riskera att frysa inne väljer förvaltningeen istället att göra den lilla 5-mannaplanen vid Hägerstensåsens BP till blindfotbollsplan genom att förse den med sarg.

– Så det är därför vi måste hitta en ersättningsyta för 5-mannaplanen och då blev det 7-mannaplanen, säger Hans Eriksson.

Den andra nya konstgräsplanen som är på gång är som sagt på Axelsbergs BP.

– Vi siktar på att genomföra det projektet under 2016. Och då blir det en 11-mannaplan, säger Hans Eriksson.

Fastighetskontoret har av idrottsförvaltningen fått uppdrag att under 2016 att handla upp och genomföra detta projekt som beräknas kosta runt 10 miljoner kronor inklusive stängsel och belysning.

På vintern brukar ju idrottsförvaltningen spola grusplanen i Axelsberg så det blir en ganksa stor isyta att åka på, var ska skridskoåkarna nu ta vägen när det blir konstgräs på planen?
– I Projekt Axelsberg ingår en multisportyta som skulle kunna vara tänkbar att spola. Den planen kan placeras mellan 11-mannaplanen och vändplanen ner mot Mälaren, säger Hans Eriksson.

Att anlägga en konstfrusen plan i området, är det genomförbart?
– Ja, men då talar vi om helt andra nivåer kostnadsmässigt. Man måste tillföra en källa för att frysa vattnet och sen måste planen skötas också och sen tillkommer ju driftkostnaden. Men det är fullt genomförbart tekniskt, sådana anläggningar finns ju i Kungsträdgården och på Medborgarplatsen.

Var skulle en sådan konstisyta kunna placeras?
– Det börjar bli trångt i området men en tänkbar plats skulle kunna vara på grusplanen intill den nya fotbollsplanen i Aspudden.

Text och bild: Mats Falck

Läs också:
Miljon till Projekt Axelsberg
Första skisserna på Projekt Axelsberg

Publicerad 23:27, 12 juli 2015
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: