Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Denna dröm har vi haft i flera år”

Söndag 19 juni blir en historisk dag för Solberga Bollklubb. Då är det invigning av Solbergas nya bollplan och föreningens klubbhus. 

– Det blir svängig musik och roliga lekar. Alla är självklart välkomna, säger Christer Bertling som var med om att starta föreningen som startade klubben 1967. Sedan dess har han varit föreningens ordförande i fyra omgångar och idag är han styrelsens sekreterare.

christer bertling

Älvsjö och framförallt Solberga, som är den största stadsdelen i Älvsjö, har vuxit kraftigt de senaste åren och bristen på idrottsplatser har enligt Christer Bertling varit påtaglig. Den nya multisportanläggningen har vid sidan av fotboll också kapacitet för friidrott, bandy och basket.

– Tanken med en multisportanläggning är att ungarna ska prova olika aktiviteter och sedan välja det de tycker är roligast. Den nya anläggningen är självklart en höjdare för alla barn och ungdomar i Solberga. Det här är en dröm som vi har haft i flera år. För mig som var med om att grunda föreningen för snart 50 år sedan och varit aktiv sedan dess känns invigningen extra speciell, säger Christer Bertling.

Föreningens förra klubbhus brann ner år 2002. Eftersom det redan då fanns planer på att bygga bostäder på platsen inrättades ett mindre och tillfälligt klubbhus. Sedan dess har Christer Bertling och övriga eldsjälar jobbat på att möjliggöra förutsättningar för ett nytt klubbhus.

Under ledning av nuvarande ordföranden Magnus Lundgren har föreningen lyckats dra ihop fyra miljoner kronor för att bygga det nya huset. Nu har det alltså blivit en realitet.

Än är dock allt inte fixat. Bollplanen är klar för användning, men byggnaderna är inte helt färdiga. Bygget av de nya omklädningsrummen befinner sig i slutskedet och kommer om planerna går som beräknat färdigställas under sommaren. Klubbhuset saknar fortfarande el och vatten, men Christer Bertling hoppas att detta har lösts innan invigningen på söndag.

Christer Bertling har fullt upp med att skriva en bok om Solberga Bollklubbs historia. Hans ambition är att boken ska publiceras i samband med klubbens 50-årsjubileum nästa år.

– För mig har inblandningen i klubben varit ett sätt att leva, med stor glädje och helhjärtat engagemang.

Den stora invigningen på söndag startar kl 9:30 med prova-på-aktiviteter som fotboll, basket och längdhopp. Klockan 11:30 håller idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S) tal.

Det blir kaffe- och lottoförsäljning, chockladhjul och veteranbilsbesök. Bandet Aya Baya Band och artisten Billey Shamrock kommer att uppträda. På eftermiddagen blir det seriefotboll på den nya planen.

Bilden: Magnus Lundgren, ordförande i Solberga BK tillsammans med några av klubbens fotbollsungdomar
Solberga BK på Facebook

Text: Adam Ekstrand
Bild: Alex Farnsworth

Solberga (3 of 6)

olearys-sporten

Publicerad 09:20, 16 juni 2016
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: