Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

lina

“Här kan ett kallbadhus ligga”

Bygg ett kallbadhus i Trekanten eller vid Liljeholmskajen. Ett nytt förslag har kommit och frågan om ett kallbadhus i Hägersten-Liljehomen väcks nu till liv igen.

–Jag tycker politikerna ska bereda frågan och se över möjligheterna att bygga ett vinterbad med bastu. Jag tror det skulle uppskattas av många, säger Lina Blombergsson, boende i Årstadal.

För drygt ett år sedan skickade Elisabeth Epstein in ett medborgarförslag om ett kallbadhus i Mälaren i Hägersten. Gensvaret var mycket stort. Ett par hundra personer stödde förslaget på Bättre Stadsdels Facebooksida och det bildades en badhusgrupp. Gruppens mål var att få till ett kallbadhus i Mälaren.

Politikerna hakade på och i den enkät som Bättre stadsdel gjorde inför valet svarade samtliga partier utan moderaterna att de var positiva till ett kallbadhus. Socialdemokraterna är beredda på att diskutera frågan och miljöpartiet förordar ett kallbadhus:
– Vi vill se ett kallbadhus vid Mälaren. Anläggandet av badet får gärna ske i samarbete med lokala föreningar och andra intressenter. Ett kallbadhus kan både vara vackert och fylla en viktig funktion. Ökad simkunnighet och ökad trygghet i och invid vatten är viktigt. Med fler boende i stadsdelen ökar trängseln vid badberg och stränder. Ett kallbadhus ute i vattnet är ett smart sätt att ge fler tillgång till Mälaren. Det skulle också kunna fylla en viktig social funktion, året runt, svarade Jessica Jormtun och Johan Faxér, miljöpartiet i Hägersten-Liljeholmen i Bättre Stadsdels enkät.

Och nu har ett nytt medborgarförslag lämnats in –  denna gång av Lina Blombergsson.
 Varför vill du att ett kallbadhus?
– För att jag, och många med mig, gillar att vinterbada och basta och det vore kul att ha möjlighet att göra det i närheten dör man bor. Jag tycker att vi i högre grad ska nyttja att vi bor nära vattnet i Liljeholmen och Hägersten.

liljeholmskajen

Var bör det placeras?
– Det skulle kunna ligga vid Liljeholmskajen eller vid Trekanten. Var skulle ett vinterbad passa bättre än nedanför de nakna kvinnostatyerna vid Liljeholmskajen? Tänk att ta en springtur eller åka långfärdsskridskor och sedan ta en bastu och vinterbada på det! Idag får jag åka ända till Hellasgården för att kunna göra detta.

Trots att det förra medborgarförslaget som lämnades in för drygt ett år sedan fick stort stöd bland både allmänheten och politikerna försvann det ut i Stockholms stads byråkrati. Vilka förutsättningar har ditt förslag att nå längre?
– Vet inte om mitt förslag når längre denna gång. Hittills har jag inte fått någon respons på mitt medborgarförslag. Förhoppningen är väl att någon tar upp det denna gång och att den nya politiska majoriteten i stadshuset och i alla nämnder ser möjligheten med att erbjuda stockholmarna möjlighet att vinterbada.

 

Läs mer:
Hur blir det med Axelsbergs BP, ett kallbadhus och Hertha Hillfonsgarden?

Publicerad 10:05, 17 december 2014
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: