Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Så tycker politikerna om rivningsplanerna för Melodybox

Nyheten att Melodybox hotas av rivning slog ner som en bomb i Hägersten i måndags.

Tomträttsinnehavaren som har kulturhuset som hyrssgäst vill att staden ändrar detaljplanen så bostäder kan byggas på tomten. Som Bättre stadsdel rapporterade ska frågan upp på nästa möte med exploateringsnämnden.


Om det blir ett ja kan det innebära att Melodybox måste bomma igen och rivas, en nyhet som spred stor förstämning bland Bättre stadsdels användare:

NEJ! Låt bli fantastiska Melodybox! Nu blev jag arg på riktigt. Ett så fint mötesställe för alla. Vad kan vi göra? Jag hjälper gärna till att göra vad jag kan.
–  Neeeej – behåll Melodybox! En levande stad behöver sina mötesplatser. Vem vill bo i en torftig shopping- och sovstad?
– Snälla Stockholms Stad som äger tomten: Tänk inte bara på att göra vinst på en tomtförsäljning. Vårda istället lokala verksamheter som fungerar, och stötta duktiga eldsjälar som vet vad de sysslar med!

En spontan googling ger mig intrycket av att detta är en levande kulturscen och besökarna berövas något viktigt genom det här förslaget. Förtätandet har snart gått för långt när kultur trängs undan.
– Jag undrar om det görs något aktivt för att förhindra att detta går igenom? Finns ett initiativ?

Detta bara några av alla de kritiska kommentarer som skrivits på Bättre stadsdels Facebooksida efter nyheten.Hägerstensbon Christa Lindskog skrev ett längre inlägg: Rädda Melodybox.

Melodybox erbjuder bland annat yoga, barndans, spelningar och olika klubbar. Lokalen har även hyrts ut till privata fester, skoldiskon samt till olika föreningars årsmöten.


Vad säger då politikerna? Bättre stadsdel ställde frågan:
“Vad tycker du om planerna om riva Melodybox och bygga bostäder?” till exploaterings- kultur och lokalpolitiker. Här är deras svar:

Johan Nilsson (M), ordförande exploateringsnämnden:
– Det är tråkigt att en så populär och väletablerad verksamhet som Melodybox behöver flytta, men förhoppningsvis hittar de någon ny spännande plats så vi får ha kvar dem i närområdet. Vi behöver snarare fler än färre olika mötes- och kulturplatser i Söderort.
– Det är viktigt att betona att det inte är Stockholms stad som begärt att få bygga radhusen utan att det är ägaren till befintlig byggnad, det vill säga det företag som Melodybox hyr lokalen av. Kommunen kan visserligen säga nej till exploateringen men vi kan inte bestämma vem husägaren ska hyra ut till. Jag hoppas att Melodybox verksamhet drivs vidare även om husägarens planer blir verklighet.

Abit Dundar (L), ordförande i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd:
–  Det är tråkigt och synd att den typ verksamhet som berikar vår stadsdel ska försvinna. Vi kan inte ha bara sovstäder! Staden bör tänka om! Som lokalpolitiker tänker på mångfald i vår stadsdel!

Maria Ljuslin (V), vice ordförande i stadsdelsnämnden Hägersten-Liljeholmen:

– Melodybox måste få vara kvar, vi har alldeles för få sådana här ställen utanför innerstan. Är det byråkrati som står i vägen för att de ska få vara kvar så måste staden bara lösa det.

– Melodybox är det enda stället i sitt slag. Det vänder sig till alla åldrar och fungerar i praktiken som ett öppet kulturhus och möjliggör också en tätare kontakt mellan grannar. Det har blivit en träffpunkt för boende i hela Hägerstensåsen och det vore oerhört sorgligt om det försvann, säger Maria Ljuslin.Frågan ställdes även till Eva Fagerhem (S), i stadsdelsnämnden samt Stockholms kulturborgarråd Jonas Naddebo (C) men de har inte svarat.

Läs mer om rivningshotet här
Läs debatt: Rädda Melodybox här


Publicerad 08:47, 17 april 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Gröndalsrevyn 2022: Julskandal på flygterminal

    3 december kl.15:00 - 4 december kl.18:00
  2. Julmarknad Kristalltorget i Solberga

    4 december kl.11:30 - 15:00
  3. Jul på Kajen

    17 december kl.12:00 - 18:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: