Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

aspuddsparken

Här kan du återvinna din gran

Publicerad 22:08, 5 januari 2016

Finns det någon uppsamlingsplats för julgranar i Västertorp? undrar Annelie Molin på Bättre stadsdels Facebook-sida.

Nej, det finns ingen officiell insamlingsplats för julgranar i Västertorp eller någon annanstans i vår stadsdel.  Enligt Stockholms stad ska man slänga sin gran i grovsoprum, på återvinningscentral (Sätra är närmast) eller vid särskilda insamlingsplatser.

Till förra året fick Stockholms innerstad 26 sådana nya insamlingsplatser för granar, men Hägersten-Liljeholmen fick inte en enda då och inte en enda i år.

– Det finns inga planerade extra insamlingsplatser för Hägersten-Liljeholmen, möjligen kan det bli aktuellt att se över detta på slikt, sade Maria Erlandsson, kommunikatör på trafikkontoret förra året.

Men istället för att ta bilen till Sätra kan man ta en promenad till Aspuddsparken för att lämna granen. Där blir julträdet djurfoder. Parken har kaniner, hästar, får, getter och marsvin som alla gillar granbark och barr.

Trots att Aspuddsparken inte är någon officiell återvinningsplats brukar den varje år ta emot ett 50-tal granar.

Även Eolshälls 4H-gård tar emot granar och för båda parkerna är kraven rödgran med barr.

Text och bild: Alexander Farnsworth

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: