Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

mamma

“Hemsk olycka men tyvärr väntad”

På måndagen blev en gångtrafikant påkörd av en bilist i Sjöviksbacken i Årstadal. Boende i området är inte förvånade att en olycka hände just här.

Personen som blev påkörd av bilen slogs medvetslös och förd till sjukhus. Nu är boende oroliga över trafiksituationen i backen och att fler olyckor ska inträffa.

– Jag hörde om olyckan, det är hemskt att något sådant ska behöva inträffa, men det var inte oväntat, säger Sandra Dahlén, som är på väg med sin son till förskolan på tisdagsmorgonen.

Här, vid platsen där olyckan ägde rum strax ovanför Årstadalsskolan, är trafiken tät, stora lastbilar, cyklister och gående passerar på gatan.

Sandra Dahlén menar att trafiksituationen är ännu värre längre upp i backen, vid nästa övergångsställe efter kurvan där förskolorna ligger.

– Där kör de så fort att de inte hinner att se oss gående. Vi hat varit på väg att bli överkörda flera gånger där, säger hon.

Fredrik Hjulström är på väg till skolan med sitt barn.

– Oj, nä, jag har inte hört om olyckan men det låter förskräckligt. Man har tyvärr väntat på detta, det har ju varit ett antal incidenter under den senaste tiden.

Hur trygga känner ni er på vägen till skolan?

– Definitivt inte trygga, folk kör alldeles för fort, det skulle vara nödvändigt med farthinder så trafiktempot sänks, säger han.

gubbe

På tisdagsmorgonen besökte trafikkontoret olycksplatsen för att kontrollera gatan och att 30-skyltningen är som den ska. Kontorets utsände betonade att man jobbar systematiskt och långsiktigt men vill ändå kontrollera platsen.

Eftersom området inte är färdigbyggt är inte heller nödvändiga trafiksäkerhetsåtgärder genomförda fullt ut.

När skolorna byggs på andra sidan Sjöviksbacken är planen att gatan byggs om och utformas med till exempel upphöjningar i gatan som fungerar som fartgupp. Idag upplevs vägen som relativt öppen och därmed är risken stor att man gasar på. Den målade men nedslitna 30-skyltningen på vägen ska också målas så fort vädret tillåter, enligt kontoret.

Förutom byggtrafiken kan det dessutom vara en viss del smittrafik på gatan. Bilister som åker från Årstabergsvägen och ska in mot stan tar denna vägen. Men när de nya kvarteren längs kajen byggs och trafiken ökar därifrån hoppas trafikkontoret att smittrafiken kan minska.

Text och bild: Mats Falck

Läs mer:
Gångtrafikant påkörd i Sjöviksbacken

Publicerad 13:00, 31 mars 2015
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: