Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

H&M expanderar i Liljeholmen

H&M utökar sin verksamhet i Liljeholmen genom att hyra ytterligare cirka 7 000 kvadratmeter kontorsyta.

Klädjätten har tecknat hyresavtal med Atrium Ljungberg i kvarteret Stora Katrineberg mellan Liljeholmsbron och Lövholmen.

Som Bättre stadsdel tidigare rapporterat hyr H&M idag en stor kontorsyta i Marievik på andra sidan Södertäljevägen. Här har H&M delar av sina globala supportfunktioner med drygt 2 000 medarbetare.

H&M har hyrt kontor av AMF Fastigheter i Marievik sedan 2008 och har kontinuerligt expanderat. I somras blev det klart att bolaget hyr ytterligare 20 000 kvm i Marievik. Och nu kliver bolaget alltså över Södertäljevägen och hyr ytterligare kontorsyta.

– Kontorsfastigheten på Liljeholmen är strategiskt belägen vid Liljeholmskajen i anslutning till Marieviks kontorsområde och Liljeholmens galleria. Närheten mellan H&M:s nuvarande och kommande lokaler kommer möjliggöra att organisationen fortsatt kan agera som en enhet. Inflyttning till de nya lokalerna, som anpassas helt efter H&M:s aktivitetsbaserade koncept, sker vid årsskiftet 2018/2019, skriver Atrium Ljungberg i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Fastigheten har ett utmärkt citynära och vackert läge vid vattnet. Här finns närhet till service, goda kommunikationsmöjligheter inom några minuters promenadavstånd och smidig access till E4/E20. Här finns tunnelbana, bussar och tvärbana samt flygbuss till både Arlanda och Bromma.

Liljeholmen och Marievik finns idag förutom H&M företag som Ahlsell, Cisco, Bombardier, UC, Lantmäteriet och Pernod Ricard.

– Vi är väldigt glada att ett så framgångsrikt företag som H&M väljer att utöka sin verksamhet i våra lokaler. Nyligen öppnade Boulebar Tryckeriet, en 1 300 kvadratmeter stor medelhavspark med restaurang i en före detta industrilokal i fastigheten och i våras flyttade Bankgirot hela sin verksamhet hit, säger Petter Klingofström, uthyrningschef kontor, Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet med H&M är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

 

H&M
H&M världens största butikskedja för kläder mätt i antalet butiker. Tyskland är största marknaden. Bolaget har omkring 161 000 anställda och cirka 4 400 butiker i 64 länder. 2016 uppgick bolagets omsättning till 223 miljarder kronor.

Bild: Ankara

Bättre stadsdel söker H&M för en kommentar

Publicerad 17:06, 6 november 2017
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: