Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Tre studentvänliga kaféer

Som student så har man vanligtvis inte den största plånboken och därför är val av café inte alltid det lättaste. Vi tog på oss uppdraget att hitta tre studentvänliga caféer i Liljeholmen.

1. Det första caféet vi vill tipsa om är Mezecafé som är beläget på Årstaängsvägen 13. Något som gör att detta café sticker ut för studenter är främst deras öppettider då frukosten börjar redan vid 06.30. Denna tid är utmärkt för studenter som vill äta en snabb frukost innan skolan. På morgonen får du en latte och en fralla för endast 29 kronor.

Cafét har 90 sittplatser och serverar frukost, lunch och middag. Priserna på Mezecafé är relativt låga och en lunch kostar omkring 65 kr. När du fikar blir summan betydligt vänligare mot plånboken jämfört med större cafékedjor. Sammanfattningsvis så är detta café både billigt och hemtrevligt med en avslappnad atmosfär. Mezcafé får 3 av 5 stjärnor. 


cafe_1
2. Det andra caféet som vi har besökt är Café Bravo som du hittar på Liljeholmstorget 48. Här kan du avnjuta bland annat en fräsch sallad, olika smörgåsar och bakverk. Det finns ungefär 40 platser vilket gör det lite lugnare och mer familjär känsla.

Priserna ligger runt normalpriserna bland liknande caféer men använder du dig av ett lattekort där du får var sjätte latte gratis blir det en helt okej deal för den som planerar att återkomma fler gånger. Trots att priserna inte är helt anpassade för den lite tunnare plånboken är Café Bravo väl anpassat för studenter då de erbjuder gratis wifi och extra eluttag för de som vill avsätta tid för att få sina studier gjorda på plats. Café Bravo får 4 av 5 stjärnor.

 

cafe_2
3. Det sista cafét som vi besökte är den välkända cafékedjan Waynes coffee som är beläget på Liljeholmstorget 7. Miljön är mysig och gratis wifi är tillgängligt för alla. Dock är tillgången till eluttag begränsad vilket är ett minus. Många besöker detta café för att studera eller jobba vilket resulterar i en tyst och arbetsvänlig miljö.

Priserna är höga och gynnar inte plånboken. En latte kostar mellan 34-42 kr och bakelserna från 30 kr och uppåt. Waynes tar dock emot Mecenat kort för alla studerande och ger därmed 10 procent rabatt på alla sina produkter vilket är bra. Waynes coffe får 3 av 5 stjärnor.

Text och bild: Ella Claesson och Jenni Björkqvist, Grillska gymnasiet. 

Artikeln är ett samarbete mellan Bättre stadsdel och Grillska gymnasiet i Liljeholmen. 

Publicerad 20:37, 7 mars 2016
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

I veckan frågade Bättre stadsdels reportrar folk i Fruängens centrum: Vad vill du läsa om i din digitala lokaltidning?

Torsten, Skåne 
– Jag vill läsa om utvecklingen av området, ombyggnationer. Vad som händer, vad som är på gång och sådant. 

Hasse, Fredshäll
Jag vill läsa lite om idrott i lokalområdet, de lokala lagen. Men också vad som händer runtomkring, med miljön, ombyggnationer och dylikt. Där jag bor ska de till exempel eventuellt flytta på en fotbollsplan. Sådant vill jag läsa om. 

Christina, Värmland
– Jag vill veta vad som händer i närområdet. Allt från olika typer av evenemang till info från stadsdelen eller kommunen. Intervjuer med lokala krögare, butiksägare är också intressant.

Linnea, Fruängen 
– Ungdomsidrott skulle vara kul, då jag är aktiv. Så man visar vad vi gör! Men såklart vad som händer och kommer hända i området också!

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack! 

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Här finns Bättre stadsdels nyhetsbrev 

Publicerad 16:15, 9 maj 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: