Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Detta är i den absoluta toppen i Sverige”

En av de mest klickade villorna på Hemnet just nu finns i  Mälarhöjden. Objektet har fram till måndagskvällen haft nästan 19 000 besök på bosajten.

– För en villa som legat ute en vecka är detta i den absoluta toppen i Sverige, säger Staffan Tell, pressansvarig på Hemnet.

Det populära huset som ligger på Mälarhöjdsvägen är ett så kallat New England-inspirerat hus i två plan från 2010, det mäter 200 kvadratmeter och rymmer fem sovrum och har ett poolområde.

Igår, på söndagen var det 80 par på visningen, på måndagskvällen när Bättre stadsdel tittade in på den andra visningen var det inte lika trångt.

husspekulant

– Varför det är så många som klickat på det här huset? Det är ett relativt lågt pris och det är fina bilder. Och så är det pool och man behöver inte fixa nåt själv. Men nu ligger det ett bud på nästan 11 miljoner , säger Åsa Overgaard som idag bor med sin familj i en lägenhet inne i city.

– Jag tror den här villan kommer att hamna på runt 12,5 miljoner kronor, säger hon.

Det är Mäklarringen som säljer villan och enligt uppgift brukar det vara runt 4000 klick på Hemnet för en normalvilla i området. Att detta hus så populärt kan bero på att det är lite annorlunda för att ligga i Mälarhöjden. New England-stilen är populär och drar spekulanter från andra delar av stan.

pool

Förra veckan kom nya siffror som visar att bopriserna fortsätter att rusa. Senaste året har villapriserna stigit med 15 procent i södra närförorterna enligt Svensk Mäklarstatistik.
– Jag uppskattar att ökningen för Mälarhöjden varit 20-25 procent under samma tid. Villor som för ett år sedan såldes för 6-7 miljoner går nu för 7-8, säger Peedu Ots, mäklare på Mäklarringen.

Är det en bobubbla just nu?
– Nej, jag tycker inte om ordet bubbla i dessa sammanhang. Marknaden har stabiliserats på högre nivåer, det är en prisanpassning till vad folk har råd med enligt de spelregler som finns idag, säger Peedu Ots.

Utgångspriset för huset på Mälarhöjdsvägen var 9,2 miljoner kronor och i budgivningen ligger det  i skrivande stund på 10,9 miljoner.

Text och bild: Mats Falck

Läs också:
Priserna på bostadsrätter och villor fortsätter att rusa
Vindsvåning i Aspudden klickraket
Hemnet: Mälarhöjdsvägen 31A

Publicerad 19:49, 15 juni 2015
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

View Results

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: