Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Klart idag: Nya Marievik med 960 bostäder klubbat

På måndagskvällen beslutade kommunfullmäktige att anta en ny detaljplan för Marievik 15 m fl. i stadsdelen Liljeholmen. Totalt omfattar planen cirka 960 bostäder, kontor, verksamhetslokaler, förskolor och allmänna bryggor.

– Förslaget är ett välkommet tillskott av nästan tusen bostäder i ett av Stockholms finare lägen längs med Liljeholmsviken. Inte bara förändras ett industriområde präglat av kontor och parkeringshus till en levande stadsdel med förskolor, verksamhetsytor och publika bryggor. Marievik kommer när det står färdigt att utgöra en fantastisk årsring i vår växande stad, kommenterar Joakim Larsson (M), stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad.

LÄS ÄVEN: Nytt förslag: 960 bostäder i Marievik – kapade höghus

Planförslaget för Marievik 15 m.fl. möjliggör cirka 960 bostäder som planeras att upplåtas med bostadsrätt, tre förskolor och cirka 27 000 kvm nya verksamhetslokaler. Viss kontorsbebyggelse och ett parkeringshus rivs för att ge plats för bostadskvarteren.

I ett  tidigare planförslag för kvarteret fanns sju punkthus upp till 38 våningar. Men förslaget stoppades då solstudier visade att de högsta husen skuggade stranden vid Tantolunden på andra sidan Årstaviken.

Övriga kontorsbyggnader i Marievik bevaras för olika typer av verksamheter och medges utökad byggrätt. Området tillgängliggörs för allmänheten genom att nya offentliga platser och målpunkter tillskapas; torg, park och ett utvecklat kajstråk.

– Längs kajen anläggs en ny bad- och brygganläggning som en ny målpunkt i området. All mark inom planområdet är idag privatägd. Vattenområdet ägs av staden respektive Trafikverket. Detaljplanen förutsätter att strandskyddet upphävs för mark- och vattenområde inom delar av planområdet, skriver Moderaterna.

Läs mer på Stockholms stads hemsida.

Publicerad 19:04, 1 februari 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: