Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Tellus tower

Skönhetsrådet: Stockholm ska inte delta i en tävling om det högsta punkthuset

Skönhetsrådet gillar inte Tellus Towers. Istället för att bygga på höjden bör man fortsätta med den täta stadsmiljön runt Telefonplan, anser rådet, rapporterar SR P4.

– Det här projektet lirar inte med stadens praxis för var höga hus ska stå. Dessutom är husen mer än dubbelt så höga än dom högsta husen som byggs i övrigt. Vi tycker inte att Stockholm ska delta i en tävling om det högsta punkthuset, säger Henrik Nerlund kanslichef på Skönhetsrådet till SR P4 Stockholm.

Projektet Tellus Towers är mitt uppe i  tidigt samråd där nu på fredag 27 april är sista dagen att komma med synpunkter.

Enligt underlaget från exploateringskontoret syftar det tidiga samrådet främst till att pröva lämpligheten i de två skyskraporna Tellus Towers ur ett stadsbildsperspektiv. Skönhetsrådet är tydliga i denna fråga.

– Det som gör Midsommarkransen och Telefonplan så attraktivt är den täta stadsmiljön. Jag tycker man ska bygga vidare på den istället för att bygga höghus, säger Henrik Nerlund till SR P4.

Det är byggföretaget SSM och Stockholms stad som driver projektet som skulle innebära de två skyskrapor med över 1000 lägenheter. Efter att Försvarsmakten stoppat den urspungliga platsen vid E4:an togs ett nytt planförslag fram. 

Även Hägerstens hembygdsförening har i sitt svar i samrådet sagt att de inte tycker att Tellus Towers ska byggas. Det skrev föreningen på Bättre stadsdel förra veckan.

Jan Valeskog, socialdemokratiskt stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm, säger till SR till han har förståelse för att planerna är kontroversiella och framhåller att förslaget än så länge befinner sig i ett tidigt planeringsskede. Däremot håller han inte med om att förslaget är en del av en tävling om att bygga högst utan han vill få förslaget prövat inte minst utifrån att det är bostadsbrist i Stockholm.

Vad tycker du?

Ska Tellus Towers byggas?

Lämna dina synpunkter i tidigt samråd här

Bild: SSM

Publicerad 21:22, 25 april 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: