Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Stockholms äldsta bangolfklubb hotas av nedläggning

Minigolfen på Personnevägen riskerar att bomma igen. Den ideella föreningen Stockholms bangolfklubb som driver anläggningen har fått en hyreshöjning på 140 000 kronor.

– Vi har inte råd att betala dessa belopp. Om detta går igenom måste vi troligtvis bomma igen och klubben läggs ned, säger Sebastian Hahne som driver golfen.

Fram till idag har klubben mellan Hägerstensåsen och Västertorp betalat 9000 kronor i årshyra för bangolfanläggningen och nu har trafikkontoret alltså höjt avgiften till sammanlagt drygt 150 000 kronor. Det som tillkommit är en avgift för serveringsbyggnaden på 115 900 kronor samt för uteserveringen på 27 200 kronor.

Sebastian är upprörd.

– Vi har ju ingen servering här. Vi säljer ju bara lite glass till barnfamiljerna som kommer hit. Ska vi som ideell förening behöva börja sälja alkohol för att dra in pengar till hyran? Det har inte vi lust med. Vi säljer säsongskort till kidsen så de kan hänga här hela sommaren.

Stockholms bangolfklubb har bedrivit bangolf på den här platsen sedan 1941. I 74 år har man kunnat spela minigolf här. Men nu är alltså anläggningen hotad.

Bättre stadsdel ringde upp handläggaren på trafikkontoret som sköter ärendet men hen skickade vidare till Ola Eriksson som är presstalesperson trafikkontoret.

Vad är bakgrunden till denna höjning?
– Det är en miss från stadens sida. Staden har satt upp en taxa att för driva en uteservering som alla måste betala. Nu har vi upptäckt felet och det kan låta som en väldigt stor höjning men felet behöver rättas till eftersom att alla som driver den här typen av verksamhet måste behandlas lika, säger Ola Eriksson.

Hur mycket hänsyn tar ni till att det är en ideell förening som funnit på platsen sedan 1941 och som är Stockholms äldsta bangolfklubb?
– Vi måste utgå från de regler och taxor som finns och de måste vara lika för alla. Det spelar ingen roll om det är en ideell förening eller ett aktiebolag som driver verksamheten.

Klubben säger att de lägger ned om ni håller fast vid denna hyresnivå. Ska en ideell förening behöva servera alkohol för att få in till hyran?
– Jag har ingen anledning att tycka något om det. För vår del är det viktigt att de avgifter som finns betalas, men vi har gärna en fortsatt dialog med klubben för att hitta en möjlig lösning.

Vad händer om de inte betalar?
– Om de inte betalar finns inget avtal och tillstånd för att bedriva verksamheten. Om de väljer att inte vara kvar på platsen är det möjligt att arrendet går till någon annan. Vi förstår att det här är en stor ökning. Det är möjligt att man kan göra höjningen i etapper. Det har gjorts tidigare.

Personnevägen är utpekad att bli stadsgata med nya flerbostadshus på båda sidor av gatan. Det går ju att se att golfen “ligger i vägen” för en sådan exploatering. Hur mycket påverkar det faktum att det planeras byggas här?
– Det spelar ingen roll, så länge verksamheten finns här ska den betala den här taxan.

Text och bild: Mats Falck

Läs kommentarerna på Bättre stadsdel Facebooksida

Publicerad 16:30, 30 juni 2017
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: