Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

5 smarta tips inför flytten – så slipper du stressen

Publicerad 13:36, 13 mars 2025

EXTERN PARTNER. Att flytta kan kännas överväldigande, stressigt och tungt men med rätt planering och några smarta tips kan du göra processen betydligt enklare. Här är fem konkreta tips som hjälper dig att hantera flytten både smidigt och effektivt.

1. Boka flyttfirma i god tid
Det första steget för att få till en stressfri flytt är att boka en bra flyttfirma tidigt. Genom att välja en erfaren aktör som flyttfirma haynes flytt får du professionell hjälp med både packning och transport. Genom att vara ute i god tid får du också bättre chanser att hitta en tid som passar.

2. Rensa och organisera
Passa på att gå igenom dina saker och rensa ut det du inte längre behöver. Skänk, sälj eller återvinn föremål som inte ska med till nya lyan. Ju färre saker du har, desto lättare blir det att packa och flytta.

3. Märk lådorna tydligt
Spara tid och energi genom att märka alla kartonger noggrant. Skriv vilket rum de ska till och vad de innehåller. Det gör det enklare för både dig och flyttfirman att placera lådorna rätt direkt vid ankomst.

4. Packa en överlevnadslåda
En låda med det mest nödvändiga – som toalettartiklar, laddare, och kläder för första natten – är ovärderlig. På så sätt slipper du rota bland kartongerna direkt efter flytten.

5. Skydda värdefulla föremål
Ömtåliga saker kräver lite extra omsorg. Använd bubbelplast och filtar för att skydda glas, porslin och elektronik. En erfaren flyttfirma kan också erbjuda specialmaterial för känsliga föremål.

Med dessa tips och hjälp från en flyttfirma blir din flytt både enklare och mindre stressig. Planera i förväg och ta hjälp när det behövs så kan du snart njuta av ditt nya hem utan krångel!

Med rätt planering och professionell hjälp kan du minska stressen vid flytten. Följ dessa tips för en smidigare och mer organiserad flyttupplevelse.

Denna text är producerad i samarbete med extern partner. Sponsrade inlägg är en del av Bättre stadsdels annonserbjudande. Inläggen produceras av Bättre stadsdels kommersiella avdelning. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till annons@battrestadsdel.se

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: