Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Populära skolor och utbildningsprogram för barn i Stockholm

Publicerad 19:41, 15 juli 2024

EXTERN PARTNER. Idag är studenter ganska intresserade av olika utbildningsprogram eftersom de erbjuder information och kunskap utanför skolan som inte presenteras i grundskolorna. Med det ökade intresset för sådana program och skolor har de flesta länder öppnat olika institutioner för att hjälpa eleverna att få vad de behöver och bättre förstå olika karriärer.

På grund av sin popularitet kan dessa skolor inte ta emot alla sökande.

 De ber vanligtvis om vissa antagningsuppgifter, till exempel att skriva uppsatser om “ämne om mig själv,” skriva praktiska uppgifter, eller en enkel intervju för att se till att kandidaten förtjänar denna plats.

I den här artikeln kommer vi att diskutera de mest kända skolorna i Stockholm och lyfta fram lite information om dem så att du kan förstå om det här alternativet är vad du behöver. 

Internationella Engelska Skolan (IES)

Skolan är en del av det svenska skolsystemet och erbjuder gratis utbildning till unga elever. Målgruppen är skolelever från årskurserna 4-9. Skolan upprätthåller disciplinen för att fokusera på elevernas utveckling.

Stockholm International School (SIS)

Denna internationella skola erbjuder läroplanen International Baccalaureate (IB) till elever i åldrarna 3-19 år. Antagningsprocessen omfattar en ansökan, avgifter (från 100 000 till 250 000 kr per år, beroende på årskurs) och en intervju. En av de största fördelarna med skolan är att den uppmuntrar elever från olika länder, och över 60 nationaliteter finns representerade på skolan.

French School of Stockholm (Franska Skolan)

Skolan erbjuder undervisning i franska och svenska för elever i förskoleklass och gymnasium. Skolan lägger stor vikt vid både akademisk och kulturell utbildning av sina elever. För att ansöka måste man klara utvärderingen Avgifterna varierar från 30.000 SEK per år för den svenska delen och 70.000 SEK för den franska delen.

British International School of Stockholm (BISS)

Skolan är välkänd för sin brittiska utbildning med International Primary Curriculum (IPC), International General Certificate of Secondary Education (IGCSE) och ett starkt fokus på att utveckla världsmedborgare. Unga elever från 3 till 18 år kan ansöka till skolan. För att ansöka krävs en intervju samt tidigare skolrapporter. Skolavgiften varierar mellan 150.000 och 220.000 kr per år.

Kunskapsskolan

Den här skolan handlar om personlig utbildning med fokus på lärande i egen takt. Elever från 4:e till 9:e klass kan söka till skolan. Inskrivningen är öppen för alla, men antalet platser är begränsat. Som en del av det svenska skolsystemet kräver detta alternativ inga studieavgifter eller avgifter. 

Futuraskolan

Skolan är en del av ett internationellt program som erbjuder en blandning av svenska och internationella läroplaner. Skolans huvudfokus är att utveckla elevernas kritiska tänkande och problemlösningsförmåga. Elever från förskoleklass till årskurs 9 kan söka till programmet, och det enda kravet för ansökan är att man står på väntelista. Avgifterna för internationella program varierar, men programmet är helt gratis för den svenska läroplanen.

Engelska Skolan Norr

Skolan erbjuder en tvåspråkig utbildning på svenska och engelska för elever från årskurs 0-9. Skolans huvudfokus är tvåspråkiga kunskaper och mångkulturell förståelse hos eleverna. Den här skolan är ytterligare en representant för det svenska skolsystemet och den är helt gratis. 

Djurgymnasiet

Detta är en gymnasieskola, en del av det svenska skolsystemet, som specialiserar sig på djurvård och erbjuder praktisk och teoretisk utbildning till unga elever mellan 15 och 19 år. Skolan erbjuder unika program som hästvård, djurparksvård och djursjukvård. Det enda kravet för att söka är att man har fullgjort sin grundskoleutbildning och inga extra avgifter tillkommer. 

Anledningarna till att ansöka om ett program
  • Utbildningens kvalitet. Dessa skolor erbjuder vanligtvis förstklassiga utbildningsprogram med stark betoning på akademisk excellens och personlig utveckling.
  • Språkliga möjligheter. Skolor som Internationella Engelska Skolan och Franska Skolan erbjuder tvåspråkig utbildning, vilket gör att eleverna kan bli duktiga på flera språk. Detta är definitivt en ovärderlig färdighet i dagens globaliserade värld.
  • Internationell läroplan. Vissa institutioner erbjuder IB- och brittiska läroplaner. Dessa är erkända över hela världen och kan underlätta övergången om familjen flyttar till ett annat land.
  • Kulturell mångfald. Dessa skolor har ofta elever från olika länder. Detta ger en berikande kulturell miljö där barnen kan lära sig om och från olika kulturer, vilket främjar ett globalt medborgarskap.
  • Personligt tillvägagångssätt. De flesta program fokuserar på individanpassad utbildning, vilket gör att eleverna kan lära sig i sin egen takt och utifrån sina intressen. Detta kan i sin tur bidra till ökad motivation och bättre studieresultat.
  • Specialiserade program. Många skolor erbjuder specialiserade program inom olika områden och vänder sig till studenter med specifika karriärambitioner eller intressen.
  • Extracurriculära aktiviteter. Många av dessa skolor erbjuder ett brett utbud av fritidsaktiviteter, från sport till konst. Dessa hjälper barnen att utveckla en allsidig personlighet och upptäcka nya passioner.
  • Professionell utveckling. Vissa skolor erbjuder professionella utbildningsmöjligheter, till exempel att uppträda med kända företag, vilket ger eleverna ett försprång i karriären.
  • Stödjande miljö. Sådana skolor erbjuder ofta stödjande och inkluderande lärmiljöer, vilket bidrar till att eleverna trivs både akademiskt och socialt.
  • Framtida möjligheter. Att gå på prestigefyllda internationella skolor kan öppna dörrar till högre utbildning över hela världen, förbättra studentens CV och ge dem en konkurrensfördel.

Om du fortfarande undrar om sådana skolor förtjänar din uppmärksamhet är svaret ”Definitivt ja, om du är intresserad av ett visst studieområde eller vill prova på en viss karriär!” Ansök nu, och vem vet, kanske är det här din chans att förstå dina personliga preferenser bättre. 

Bild: Pixabay /Pexels 

Denna text är producerad i samarbete med  CustomWritings.com. Sponsrade inlägg är en del av Bättre stadsdels annonserbjudande. Inläggen produceras av Bättre stadsdels kommersiella avdelning. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till annons@battrestadsdel.se

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:alla-casinon-2020
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: