Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Bostadsmarknaden i Coronatider

BOSTADSLISTAN.SE. Sen några månader tillbaka har det nu välkända viruset Covid-19 övertagit vår värld och skapat väldigt annorlunda levnadsförhållanden på alla håll i världen. En samhällsfaktor som påverkats otroligt mycket av Coronaviruset är just bostadsmarknaden. Till en början trodde man att uppsägningarna, de bristande jobbmöjligheterna och den svåra ekonomiska bubbla som uppstått skulle komma att ha negativa effekter på bostadsmarknaden, men faktum är att det snarare bara haft positiva sådana. Marknaden har vänt, och siffrorna vi ser idag är slående sen många år tillbaka. 

Så har Covid-19 påverkat bostadsmarknaden

I början av den så kallade pandemin i och med Coronaviruset var man väldigt orolig för hur de påträngande effekterna skulle påverka bostadsmarknaden med negativa siffror, minskat intresse och fallande försäljningstal. Och så var det i början av krisen, då många blivit av med jobben och hade det svårt ekonomiskt. 

Däremot har man på senare tid sett en väldigt positiv förändring, det vill säga en förändring i uppåtgående riktning för bostadsmarknaden. Bostadsmarknaden i Coronatider säger nu slå en rekordnivå som vi på många håll inte tidigare sett förut. Folk fortsätter att flytta och leta efter nya bostadsmöjligheter, vilket gör att lediga hyresbostäder återigen har hög efterfrågan.

Bostadsmarknadens guldkorn 

De positiva effekterna av coronapandemin är inte bara det att folk uppskattar att vara hemma och njuta av det som det egna landet har att erbjuda, utan det är även väldigt många som idag är mer villiga att både turista och resa runt i andra städer runt om i landet. 

Kanske är man inte intresserad av att köpa ett helt hus eller byta bostad i och med den ekonomiska påverkan som många drabbats av, men fortfarande så har intresset av olika hyresbostäder och mer kortsiktiga lösningar skjutit i taket. Tack vare en ökad uppskattning för Sverige har man också sett att allt fler väljer att satsa mer långsiktigt här hemma, det vill säga med nya sommarhus och liknande investeringar på bostadsmarknaden. 

Med andra ord har intresset för alla Sveriges och bostadsmarknadens guldkorn väckts på nytt, något som i sin tur fått folk att vilja rota sig mer på riktigt kors och tvärs över landet. Bostadspriserna har alltså fortsatt att stiga, men ändå är intresset fortfarande där för många. Inte lika hårt som förut, men i alla fall tillräckligt för fortsatt uppgång. 

Corona och dess dalar för bostadsmarknaden

Något som däremot är viktigt att se efter då man kikar på hur bostadsmarknaden agerat under coronapandemin är att priserna, efterfrågan och försäljningssiffrorna inte ökat på alla ställen i Sverige, och framförallt inte i världen. Förändringen i de olika städerna är inte överdrivet påtaglig, men ändå så är skillnaderna mellan priser ett faktum. 

Till exempel så kan bostadspriserna gå upp i en stad där intresset ökad avsevärt, medan det kan gå ner i en annan stad som vanligen haft rätt höga siffror. Det är alltså en blandad kompott vad gäller bostadsmarknaden och virusets effekter, men kollar man i det stora hela så är det betydligt mycket bättre än vad man förutspådde i början av upptåget. 

Det viktiga är att det fortgår en balans både för landets ekonomi och bostadsmarknadens siffror, inte minst för att man vill undvika en allt större krasch om samhället drabbas lika illa flera gånger om. Bostadsmarknaden i Coronatider är en svajande punkt i samhället, men trots de rådande konsekvenserna verkar just den bestå sig rätt bra.

Denna artikel är skriven i samarbete med Bostadslistan.se

Publicerad 11:30, 6 augusti 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Välkommen till Västertorps scoutkårs digitala julbasar!

    21 november kl.08:00 - 4 december kl.17:00
  2. Promenera med Bättre stadsdel Kom igång!

    1 december kl.07:30 - 09:00
  3. Konstfacks julmarknad

    1 december kl.14:00 - 20 december kl.18:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Bör det bli krav på att bära munskydd?

View Results

Publicerad 11:25, 13 november 2020
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:casino utan licens
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: