Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:
Ayanleh_Souleiman_wins_in_2015_Diamond_League_in_Stockholm

Diamond League växlar upp till fullt format

UNIBET. I sommar landar Diamond League-tävlingen Bauhausgalan på Stockholms Stadion.  Om hälsoläget i världen tillåter återgår Wanda Diamond League 2021 till det normala tävlingsformat med världens bästa idrottare. 

Efter minskningen av antalet discipliner under förra året återgår serien till ett fullständigt program med 32 discipliner 2021. Tresteg, diskus, 200m, 3000m hinder och 5000m återinförs.

Om man vill spela på tävlingarna – antingen via en mobilapp eller i via webbläsaren i mobilen – går man in på Unibet bonus, där man även kan få en bonus. 

Engelska Gateshead är värd för Diamond Leagues premiärgala den 23 maj och sedan håller det på hela sommaren fram till 8-9 september i Zürich.

Efter förra årets coronaanpassade säsong med få tävlingar bestämde sig den svenska arrangören att fortsätta vara med ytterligare fem år med Diamond League.

 Tävlingsdirektören i Stockholm, Jan Kowalski, är nöjd med datumet 4 juli.

– Vi hoppas att det ska ge oss möjlighet att få hit idrottare och kanske till och med publik på läktaren, säger han till SVT Sport.

De 13 friidrottsgalorna äger rum i tolv länder över fyra kontinenter som kulminerade i en final över två dagar. Nyheter för i år är även införandet av en ny utmärkelse för de “bäst presterande idrottarna” i fem disciplingrupper.

I slutet av säsongen kommer idrottarna med flest poäng i varje Diamond-disciplin att kvalificera sig för en plats i WDL-finalen i Zürich, där de 32 Diamond League-mästarna ska utses.

I år införs ett nytt format för att bättre kunna visa de olika grenarna. Under ett späckat två-timmars schema blir det både en kvalrunda följt av en final för längdhopp, tresteg, kula, spjut och diskus. 

Detta nya format, kallat The Final 3, kommer att innebära att de tre idrottare som har längst hopp och kast i kvalet kommer att mötas i en final där alla tidigare resultat kommer att rensas när de tävlar om första, andra och tredje plats. Detta ska göra tävlingen mer fartfylld och spännande både för åskådarna på stadion samt alla tv-tittarna runt om i världen.

Vinnarna ta hem den prestigefyllda Diamond Trophy och 30 000 USD. Prispengarna fördelas över alla discipliner, med manliga och kvinnliga idrottare som får samma belopp.

Förutom sitt engagemang för lika prispengar för manliga och kvinnliga idrottare över hela serien kommer Diamond League 2021 även införa ett nytt pris för framstående atleter 2021.

En bonuspott på 500 000 USD har avsatts för “Bästpresterande idrottare” – de som levererar jämna, högprestanda under hela säsongen. Totalt kommer det att finnas tio prisvinnare – en manlig respektive en kvinnlig idrottare i sprintar, hinder, distanslopp, hopp och kast.

Totalt kommer 7 miljoner USD i prispengar att delas ut under Wanda Diamond League säsong 2021.

Bild: Frankie Fouganthin

Diamond League-kalendern för 2021
23 maj: Gateshead
28 maj: Doha
10 juni: Florens
1 juli: Oslo
4 juli: Stockholm
9 juli: Monaco
13 juli: London
14 augusti: Shanghai
21 augusti: Eugene
22 augusti: Kina (ort oklar)
26 augusti: Lausanne
28 augusti: Paris
3 september: Bryssel
8–9 september: Zürich

Denna artikel är skriven i samarbete med Unibet

Publicerad 06:53, 3 maj 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: