Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:
tierra-mallorca

Hitta rätt mäklare i ditt område

Är det dags att byta bostad? Kanske ska du sälja din nuvarande bostad för att du har hittat ditt drömboende. Då finns det flera saker som du ska ta med i beräkningen när man väljer mäklare. Då är bet bra att ta lite hjälp för att hitta den bästa mäklaren i ditt område. 

MAKLAROFFERTER.SE Hur ser marknaden ut där du bor? Hur många mäklare finns det? Om du bor på en plats där det inte finns så många mäklare att välja mellan blir valet ganska enkelt. Du får helt enkelt anlita den mäklare som är tillgänglig i ditt område, då det alltid är bäst att välja en mäklare som känner till den lokala bostadsmarknaden och vad som är attraktivt i just ditt område. En mäklare gör mycket mer än bara visningar och administrativt arbete, de ser även till att du inte säljer din bostad till ett lägre pris än för liknande bostäder i ditt område.

Större marknad i Stockholm
I en stor stad som Stockholm däremot, finns det en mängd olika mäklare och att veta vem man ska anlita kan bli en utmaning. Därför finns det nu en sida där du kan se alla mäklare i Stockholm. Detta för att underlätta för dig som säljare både ekonomiskt och trygghetsmässigt. Här samlas det löpande in omdömen om mäklare för att du som bostadssäljare ska kunna känna dig nöjd. Dessutom är ett krav att mäklare som vill ansluta sig är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen. Allt för att du ska känna dig trygg med ditt val. 

Var noggrann med att kontrollera offerten om vad som ingår i mäklarens arvode. Mäklare värderar din bostad, klargör skatt- och finansieringsfrågor, sköter fotograferingen och gör planritningar. Därefter följer utförandet av en marknadsplan, körschema och visningar. Försäljning, aktiv bearbetning av spekulanter och att budgivningen går till på rätt sätt kommer senare och därför är det viktigt att man tar sig tid att granska offerterna så att det som ingår passar just dig. 

Fråga efter referenser
Kanske har du vänner eller bekanta som har sålt eller köpt en liknande bostad, ta tillfället i akt och fråga dem om deras upplevelse med just den mäklaren. Men kanske viktigast av allt när man står i valet och kvalet, hur är känslan för mäklaren? Även om en offert och andras rekommendationer ser bra ut, så kan det ändå gå fel när det gäller just din bostad. Våga lita på känsla när du väljer mäklare, för precis som med alla andra tjänster så ska personkemin mellan dig och den du anlitar fungera.

Denna artikel är skriven i samarbete med Mäklarofferter

Bild: Tierra Mallorca 

Publicerad 11:24, 10 maj 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Pontonen under Liljeholmsbron: ARTmovement Fair

    4 juni kl.16:00 - 8 juli kl.17:00
  2. Tillsammans för Kastanjeparken

    15 juni kl.19:00
  3. Mälarhöjdens friluftsteater: Alice i Vintageland

    17 juni kl.18:30 - 19:30
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: